Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Světový den lvů v Safari parku, řemesla v Šonově nebo svátek piva ve Vrchlabí. Kam o víkendu zajít?

Víkendové slunečné počasí bude přát v Královéhradeckém kraji výletům za zajímavými akcemi. V Safari parku ve Dvoře Králové se bude oslavovat Světový den lvů, Šonov zve všechny, kteří si budou chtít vyzkoušet na vlastní kůži tradiční řemesla a Vrchlabí bude patřit pěnivému moku. Hradecká Drbna přináší pár tipů.

Oslava světového dne lvů v Safari parku

Sobota bude patřit oslavám Světového dne lvů, který připadá vždy na 10. srpna. Ujít si to nenechá ani Safari park ve Dvoře Králové nad Labem. Areál, kde je na trase dlouhé 600 metrů možné spatřit africké a berberské lvy a lvice, je tím jediný svého druhu v republice.

Víkend plný řemesel v Šonově

Víkendový Artfest Šonov je pro děti i dospělé, kterým se líbí umění a tradiční řemesla. Po oba víkendové dny jsou od rána připraveny řemeslné dílničky. V sobotu je na programu od dvou hodin i koncert, loutkové divadlo a u táboráku bude možné opéct i špekáčky.

Ve Vrchlabí poteče pivo proudem

Pestrý hudební program je nachystán na sobotu ve Vrchlabí. V zámeckém parku se uskuteční Krkonošské pivní slavnosti, na kterých bude možné ochutnat piva různých značek a u toho si poslechnout řadu kapel, jako No Name, Děda Mládek ilegal band, Jam and Bazar a další. Pro děti bude k dispozici velký rodinný park.

Empírová slavnost na Opočně

Od sobotní desáté hodiny dopolední bude probíhat na zámku v Opočně letní empírová slavnost. Vyzkoušet bude možné základy anglických kontratanců, zažít piknik v zámeckém parku, zúčastnit se dobové hry venku, nebo si prohlédnout zámek, park a dobové vojenské ležení. Večer bude ve znamení tance.

Ohodnoť článek

Foto Helena Hubáčková/Safari Park Dvůr Králové nad Labem | Zdroj Kudy z nudy

Štítky Zoologická zahrada Dvůr Králové, řemeslo, Šonov, Vrchlabí, pivo, Královéhradecký kraj, slavnost, svátek, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový den lvů v Safari parku, řemesla v Šonově nebo svátek piva ve Vrchlabí. Kam o víkendu zajít?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.