Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Hradecké Jitro zamíří k dolomitským horám na festival

Zpěváci s královéhradeckého dětského sboru Jitro pomalu balí kufry. Už příští týden zamíří do Itálie, kde se zúčastní festivalu sborového zpěvu. Čekají je tam vystoupení, ale také prohlídka dolomitských vrcholků.

Královéhradecký dětský sbor Jitro se od 13. do 16. června 2024 zúčastní festivalu sborového zpěvu Alta Pusteria International Choral Festival v Itálii. Tento prestižní festival spojuje sbory z celého světa a nabízí jim možnost prezentovat svůj talent a vášeň pro hudbu.

Letošního ročníku nesoutěžní přehlídky se zúčastní devadesát sborů. Ještě před samotným festivalem bude mít dětský sbor 11. června koncert v kostele ve švýcarském Hausen am Albis a jeho členové si prohlédnou Luzern a Innsbruck.

V rámci festivalu má Jitro naplánovaných sedm vystoupení. Repertoár sboru zahrnuje klasickou hudbu, lidové písně i moderní skladby. Na zpáteční cestě 16. června se mladí zpěváci zastaví na výlet po Dolomitech, od jezera Misurina zamíří kyvadlovou dopravou k chatě Rifúgio Auronzo a odtud pak mají naplánovanou vysokohorskou túru v nadmořské výšce kolem 2400 metrů. Chystají se i na okruh kolem Drei Zinnen.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pěvecký sbor Jitro

Štítky Jitro, Itálie, cesta, sbor, zpěv, kultura, ČR, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké Jitro zamíří k dolomitským horám na festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.