Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V hradeckém Draku se blíží poslední premiéra sezony Válka světů

Divadlo Drak v Hradci Králové uvede 11. května poslední premiéru současné divadelní sezony 2023/2024. Bude jí dramatizace sci-fi románu anglického spisovatele Herberta George Wellse Válka světů. Premiéra bude od 18:00 na hlavní scéně.

"Novinka Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka propojuje na jevišti dramatizaci románu Válka světů spolu se sugestivní, téměř rozhlasovou reportáží z právě probíhajícího děje. Inscenace ukazuje divákům vliv masových medií na veřejné mínění a manipulaci, které jsme v době fake news, deepfake, sociálních sítí a umělé inteligence vystaveni," uvedla mluvčí divadla Martina Marková. 

Inscenace je primárně určena dospívajícímu publiku od 11 let. "Předpremiéra inscenace spolu s následnou diskuzí, která poskytne hlubší vhled do divadelní inscenace se zaměřením na její vzdělávací přínos a nabízená témata, jako jsou psychologie, morálka a etika, je naplánována na 10. května od 17:00," dodala Marková.

Scénáře se ujali Tomáš Jarkovský a Jakub Vašíček a režie Jakub Vašíček. Scénografii inscenace má na starosti Kamil Bělohlávek a hudbu složil Daniel Čámský. Realizační tým doplňují Barbora Kalinová, Martina Štětinová a Roman Beran, Michaela Kudelková, Hana Kopová, Layla Hruška Ottová a Štěpán Uherka.

Scéna nynějšího Divadla Drak vznikla v Hradci Králové v roce 1958 jako Východočeské loutkové divadlo. Drak se v názvu divadla, které na sebe začalo výrazně upozorňovat od konce 60. let, objevil v roce 1968. Divadlo vychází z tuzemské loutkářské tradice a je jednou z nejvýznamnějších českých loutkových scén.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Divadlo Drak

Štítky ČR, divadlo, Drak, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém Draku se blíží poslední premiéra sezony Válka světů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.