Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Klicperovo divadlo zve na happening i Noc divadel

Už zítra, 17.listopadu, se bude konat před Klicperovým divadlem v Hradci Králové tradiční happening. O den později, v sobotu, vypukne Noc divadel. Program je pestrý.

Sedmnáctý listopad si připomenou lidé na řadě míst v Královéhradeckém kraji. Jedním z nich bude i prostor před Klicperovým divadlem v Hradci Králové, kde se uskuteční tradiční happening.

Letos bude setkání zaměřené na fenomén emigrace, která doprovází náš národ již od doby svatého Vojtěcha. "Neoprávněné opuštění Československa, tedy odchod ze země bez povolení státních orgánů, bylo od roku 1948 trestním činem politické povahy. Na uprchlíky do svobodné, a tedy takzvaně kapitalistické ciziny pohlížel bezpečnostní a justiční aparát jako za zrádce, kteří se dali do služeb nepřítele. Přiblížíme vám několik příběhů emigrantů i exulantů známých i neznámých a podíváme se na jejich odchody, ale i návraty do naší země," uvedl v tiskové zprávě mluvčí divadla Martin Sedláček.

Večer doplní živá hudba a písně v podání herců a hereček Klicperova divadla. Nebude chybět ani tradiční úvodní řeč teologa a kněze Tomáše Petráčka.

Jedenáctý ročník Noci divadel se uskuteční třetí listopadovou sobotu, která letos připadá na 18. 11. 2023. Klicperovo divadlo si pro vás opět připravilo bohatý program. Těšit se můžete na duchařské prohlídky Hlavní scény a jejího zákulisí, kterými vás provedou naši herci a herečky a které se tentokrát uskuteční opravdu v noci – po skončení večerního představení. Dále se budete moci zaregistrovat na specializované prohlídky krejčovny, vlásenkárny a půjčovny kostýmů, či Studia Beseda.

Kromě prohlídek se na obou divadelních scénách uskuteční i běžný program, na hlavní scéně to bude od 17:30 „spiritistické“ představení Celý život nestačí a ve Studiu Beseda od 20:00 narozeninový dvojkoncert Brunner2, který vzniká ve spolupráci s Filharmonií Hradec Králové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky divadlo, happening, Noc divadel, Hradec Králové, Klicperovo divadlo, ČR, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klicperovo divadlo zve na happening i Noc divadel  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.