Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Divadlo Drak má tři nominace na prestižní Cenu Thálie 2023. Vyhlášení se bude konat na konci měsíce

V jubilejním 30. ročníku prestižních Cen Thálie 2023 získalo Divadlo Drak v Hradci Králové hned tři nominace. Cenu letos může získat herec Luděk Smadiš za herecký výkon v inscenaci To je nadělení! Dalšími nominovanými jsou člen uměleckého souboru Dominik Linka a také hostující slovenský herec Ľubomír Piktor.

První Cena Thálie 2023 může na slavnostním galavečeru putovat do rukou herce Luďka Smadiše z Nového Bydžova. Porota ocenila jeho herecký výkon v poetické grotesce To je nadělení! v režii Veroniky Poldauf Riedlbauchové. 

„Fyzicky neobyčejně náročný herecký výkon Luďka Smadiše v roli anděla spadnuvšího na zem je naprosto uhrančivý. Smadiš v roli působí skutečně nadpozemsky křehce až étericky a zároveň publikum uchvátí svými akrobatickými dovednostmi a kreativní hrou s předmětem,“ uvedla porota ve svém hodnocení.  

Další nominaci získal člen uměleckého souboru Divadla Dominik Linka, kterého porota vybrala kvůli ztvárnění Hucklebberryho Finna ve stejnojmenné autorské inscenaci režiséra Jakuba Vašíčka. V nominacích na prestižní cenu se Vašíček objevil už potřetí. Poprvé byl nominován v roce 2019. 

Posledním nominovaným je slovenský herec Ľubomír Piktor. „Ten nominaci získal za herecký výkon v koprodukčním projektu Divadla Drak a Bratislavského bábkového divadla Zapsaný spolek českých a slovenských loutkářů uvádí: Kašpárek a zbojník, kde se zhostil postavy Jánošíka,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu mluvčí divadla Martina Marková

Slavnostní vyhlášení Cen Thálie se uskuteční 30. září 2023 od 20.00 hodin v Národním divadle v Praze. Cena Thálie je ocenění udělované Hereckou asociací od roku 1993 nejlepším divadelním hercům. Samostatná kategorie pro loutkové divadlo vznikla až v roce 2020.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo Drak

Štítky Cena Thálie, Divadlo Drak, herec, divadlo, Hradec Králové, Martina Marková, Nový Bydžov, Národní divadlo v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Drak má tři nominace na prestižní Cenu Thálie 2023. Vyhlášení se bude konat na konci měsíce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.