Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Festival filmové komedie v Novém Městě nad Metují se blíží, vstupenky mizí

Nadcházející 45. ročník Festivalu české filmové komedie v Novém Městě nad Metují na Náchodsku nabídne 11 soutěžních snímků. Festival v novoměstském kině zahájí v neděli 10. září projekce komedií Život pro samouky a Za vším hledej ženu.

Závěr festivalu v pátek 15. září obstará komedie Přání k narozeninám, uvedli organizátoři. Loni se na festivalu v soutěži představilo 18 komedií, předloni jich bylo 12. Předprodej vstupenek na soutěžní promítání pořadatelé zahájili 1. srpna, vstupenka na jedno promítání stojí 70 korun. "Součástí festivalu bude i doprovodný program, především půjde o koncerty kapel a zpěváků na terase kina. Dopolední nesoutěžní promítání bude určené hlavně pro děti," uvedla mluvčí festivalu Kateřina Toholová.

Již v předstihu pořadatelé oznámili letošního laureáta Ceny za nezapomenutelné role v komediálních filmech. Poslední den festivalu ji převezme herec Luděk Sobota. Loni byla oceněna herečka Daniela Kolářová, v roce 2021 si cenu za přínos české komedii převzal Petr Nárožný.

Hlavní cenu Zlatý prim loni získal snímek Mimořádná událost. Porota dále uděluje ceny za režii, scénář, hudbu, herecký výkon či výkon mladého tvůrce.

I letos organizátoři udělí cenu diváků Novoměstský hrnec smíchu. Dostane ji snímek, u kterého časoměřiči naměří při projekci nejvíc prosmátého času. Loni patřil hrnec smíchu Mimořádné události, v sále se při ní lidé smáli 32,72 procenta z celkového času filmu. Rekord drží Kameňák Zdeňka Trošky z 25. ročníku v roce 2003 s 36,75 procenta.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, film, festival, komedie, Nové Město nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival filmové komedie v Novém Městě nad Metují se blíží, vstupenky mizí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.