Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na pouť za šermíři, na noční prohlídku zámku nebo na zmrzlinový festival. Kam o víkendu vyrazit?

V Královéhradeckém kraji se i o následujícím víkendu uskuteční řada akcí, na které můžete vyrazit, pokud ještě nemáte žádné plány. Nabízí se pouť v Rokytnici v Orlických horách, do Žirče zamiřte na Svatoanenské zahradní slavnosti a do Hradce Králové na festival zmrzliny, jídla a pití.

Do Orlických hor za šermíři a na jarmark

V areálu zámku v Rokytnici v Orlických horách probíhá až do neděle Anenská pouť. Zítra se od devíti hodin uskuteční řemeslný jarmark, zažít tu můžete šermířské i loutkové divadlo, výstup žongléřů a do Muzea Orlických hor Sýpka, se vypravte na ukázky starých řemesel.

Ve dvě hodiny odpoledne můžete být svědky průvodu šermířů i akrobatů. Od čtyř proběhne prohlídka zámeckého kostela Nejsvětější Trojice s průvodcem a od osmi se připravte na hudební vystoupení na náměstí.

Program pokračuje ještě v neděli. Na náměstí budou hned dvě loutková představení pro děti a ve čtvrt na čtyři odpoledne se uskuteční na náměstí i koncert.

Svatoanenské zahradní slavnosti v Žirči

Zítřek bude patřit v Domově sv. Josefa v Žirči u Dvora Králové nad Labem Svatoanenským zahradním slavnostem, které se konají už po dvaadvacáté. Zábavu si tu najdou všechny věkové generace od desáté hodiny dopolední.

V areálu domova vystoupí řada hudebních interpretů, mimo jiné Robert Křesťan a Druhá tráva. Děti si budou moci užít dřevěného divadla Jana Hrubce, proběhne tu i rytířský souboj, budete mít možnost se podívat i na autentická historická kola a chybět nebude ani řemeslný jarmark.

Výtěžek půjde na podporu Domova sv. Josefa, jediného zařízení v celé ČR, které poskytuje komplexní rehabilitační péči nemocným roztroušenou sklerózou mozkomíšní.

Tisíce divadelních fanoušků se valí na Náchodsko, začíná Jiráskův Hronov

Do Hronova se sjíždějí desítky divadelních souborů, hudebníků a tisíce divadelních fanoušků. Právě dneska začíná další ročník mezinárodního divadelního festivalu Jiráskův Hronov. Jedná se už o 93. ročník.

Noční prohlídky zámku Humprecht

Kdo jste ještě nezažil noční prohlídky zámku Humprecht, máte zítra jedinečnou možnost sem vyrazit. Prohlídky jsou od šesté až do desáté hodiny večerní to každou půlhodinu. Prohlídky, na které je nutná rezervace předem, jsou zakončeny výhledem na noční Sobotku.

Třicetiletá válka na Opočně - noční prohlídky zámku

O sobotním večeru, mezi sedmou a desátou hodinou, můžete navštívit a objevit krásu a tajemno nočních prostor opočenského zámku, které budou s nádechem doby první poloviny 17. století, kdy byl kraj zmítán třicetiletou válkou.

Prohlídku si můžete užít vlastním tempem za doprovodu kustodů. Na arkádovém nádvoří bude připraven doprovodný program. Vystoupí tu šermíři, střílet se tu bude také z děla a nachystána bude dobová kuchyně. 

Spousta zmrzliny a sladkostí

Prostranství před OC Futurum v Hradci Králové se v sobotu stane rájem pro ty, kteří mají rádi nejen zmrzlinu. Připraven je Festival sladkostí a zmrzliny. Na své si tu přijdou nejen rodiče, ale i jejich děti. Připraveny budou workshopy a zábavné soutěže.  

Festival plný jídla a pití

V Žižkových sadech v Hradci Králové je na zítřejší den přichystán Summer night food fest. Tedy večerní festival jídla a pití. Celá akce bude zahájena v pět odpoledne a končí o půlnoci.

Lesní sympozium vyzývá ke zvědavosti za hranicí lidského myšlení

Paměť, kreativitu, zvířecí a lidský mozek - tato témata bude zkoumat letošní ročník sympozia Více-než-lidská zvědavost. Projekt na pomezí vědy, umění a péče o krajinu se odehraje na konci července na lesním a lučním pozemku v Orlických horách. Jádrem programu pod širým nebem budou přednášky, workshopy, umělecké performance, ale také kino a koncerty. Unikátním mezioborovým propojením ožijí téměř tři hektary lučního a lesního pozemku v Orlických horách od 28. do 30. července, letos již počtvrté.

Ohodnoť článek

Zdroj Kudy z nudy

Štítky festival, šermíř, pouť, slavnost, zámek, zmrzlina, jídlo, pití, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Rokytnice v Orlických horách, Žireč, Opočno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pouť za šermíři, na noční prohlídku zámku nebo na zmrzlinový festival. Kam o víkendu vyrazit?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.