Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na festival, do letního kina i střílet katapultem. Kam o víkendu vyrazit?

I během tohoto víkendu nabídne Královéhradecký kraj celou řadu zajímavých akcí, které stojí za návštěvu. Lidé mohou vyrazit na jeden z největších hudebních festivalů, vyzkouší si střelbu z děla, prohlédnou si unikátní výtvory z lega nebo vyrazí do letního kina. Přehled nejzajímavějších akcí v Královéhradeckém kraji naleznete níže.

Pod Kunětickou horu se sjedou hvězdy  

V pátek a sobotu se bude pod Kunětickou horou konat letní festival HradyCZ. Na něm letos vystoupí kapela Kryštof, skupina Kabát, Mirai, Tomáš Klus nebo například AnnaK. Celým festivalovým programem vás provede moderátor Petr Roubíček. Jde o putovní festival, který se koná u několika významných památek v Česku i na Moravě.  

Milovníci filmů můžou do letního kina  

I tento víkend budou promítat východočeská letní kina. Například Hradec Králové má dnes od 21:15 na programu snímek a současný trhák Barbie. V neděli se mohou diváci těšit na nejnovějšího Indiana Jonese. Naopak letní kino na Rozkoši vsadilo na českou komedii Ostrov, kterou uvede v sobotu. V neděli se bude promítat romantická komedie Vstupenka do ráje.  

Reggae festivalem pro dobrou věc 

V sobotu a neděli se v Pilníkově koná reggae festival na kterém vystoupí například Michal Šeps, Puppa Yharno, dj Kaya nebo Urban Robot. Během jejich přestávek bude pro návštěvníky připravený program v podobě soutěží. Veškerý výtěžek půjde do útulku pro psy, dětského domova a projektu pomoc koním v nouzi. 

Pod Kostí se bude střílet z katapultu 

Tento víkend začíná na hradě Kost zábavná série příběhů o tom, jak se ve středověku dobývaly hrady pomocí takzvaného trebuchetu. Jde o speciální katapult, ze kterého se bude střílet i tuto sobotu a neděli od 18:30. Podobný program čeká návštěvníky Kosti každý prázdninový víkend.  

Velká výstava LEGA v Jičíně  

Milovníci stavebnic a LEGA mohou od čtvrtka do neděle vyrazit na speciální výstavu do Jičína. K vidění budou RC autíčka, vláčky i unikátní modely z LEGO stavebnic. K tomu je připravená i velká herna pro děti, kde na ně čeká spousta soutěží a cen. K vidění budou i celé filmové scény nebo vozidla na dálkové ovládání.  

Koncerty na Šrámkově statku v Pileticích  

Všechny prázdninové víkendy na Šrámkově statku v hradeckých Pileticích slouží k pořádání country & folkových koncertů. Tento pátek vystoupí například skupina Severka, za týden Ivo Jahelka. Kromě kvalitních hudebních lahůdek je pro návštěvníky zajištěno občerstvení v místní stylové hospůdce včetně pestré nabídky grilovaných specialit. 

Prohlídka netradičně vyzdobeného kostela  

Kostel sv. Petra a Pavla v Chotěvicích získal do svého vlastnictví Richard Krajčo s manželkou, kteří se zasazují o jeho rekonstrukci. Během července a srpna si jeho interiér mohou prohlédnout zájemci z řad veřejnosti. Určitě je upoutá mimo jiné i netradiční pop-artová výzdoba. Interiér září všemi barvami a zdobí jej pop-artové umění i postavy z komiksů. 

Ohodnoť článek

Foto HradyCZ

Štítky festival, letní kino, Lego, Královéhradecký kraj, Kunětická hora, Tomáš Klus, hudební festival, Kryštof, Kabát, Mirai, Indiana Jones, Richard Krajčo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festival, do letního kina i střílet katapultem. Kam o víkendu vyrazit?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.