Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Divadelní festival, Ledecká lávka nebo jarmark. Kam vyrazit o víkendu v Královéhradeckém kraji?

Dnešním dnem byl zahájen v Hradci Králové Mezinárodní divadelní festival Regiony, který potrvá osm dní. Kromě divadelních představení, se mohou návštěvníci těšit i na řadu hudebních vystoupení a doprovodných programů. Účinkující budou nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. V Malé Úpě se zítra těšte na jarmark, nebo se zajděte pobavit na Eliščino nábřeží v Hradci Králové, kde proběhne Evropský šampionát vozítek s pedály. Hradecká Drbna pro vás připravila přehled těch nejlepších víkendových akcí v regionu.

Divadelní festival Regiony v Hradci Králové

V sobotu můžete se svými ratolestmi vyrazit na pohádku O Malence do stanu pod Divadlem Drak nebo do Divadelního šapitó na představení O zrzavé vlčici. Odpoledne jsou pak v Žižkových sadech  od tří hodin aktivity pro děti a rodiče.

Výhledy z nejvyšších míst z Velkého náměstí

V sobotu se můžete vypravit i na prohlídky. Dopoledne budete mít jedinečnou příležitost vidět město Hradec Králové z Bílé věže, střechy Galerie moderního umění, věže barokního kostela Nanebevzetí Panny Marie nebo střechy Gočárova Gymnázia J. K. Tyla. Komentované prohlídky města s průvodcem v kostýmu věhlasného architekta Gočára, začínají v deset hodin u Bílé věže.

XIV. ročník Evropského šampionátu vozítek s pedály

Na hradeckém Eliščině nábřeží budou zítra od půl druhé k vidění závody šlapacích vozítek s pedály. Jedná se o již čtrnáctý ročník Evropského šampionátu těchto vozítek. Soutěžící jsou například z Francie nebo Itálie. Mezi vozítky uvidíte Českého lva, Večerníčka, psa Fida, Spidermana nebo včelku Máju.

Vamberk se zahalí do krajky

V Muzeu krajky ve Vamberku se od dnešního dne až do zítřejšího odpoledne konají Krajkářské slavnosti. Kromě výstav věnovaných paličkované krajce, tu budou i módní přehlídky a doprovodný program, který se uskuteční i v blízkém okolí. Mimo jiné v tamní Sokolovně, na radnici, v Městské knihovně, v krajkářské škole nebo v kostele sv. Prokopa.

Pohádkové prohlídky na zámku v Náchodě

Na náchodském zámku jsou po celý víkend pohádkové prohlídky pro nejmenší.  Nachystány budou interaktivní prohlídky, kde budou moci děti řešit drobné úkoly, se kterými se potýkali sloužící na dvoře vévodském. Dozví se také, jak to fungovalo za časů otce paní Kněžny z Babičky.

V Novém Městě nad Metují se chystá Velká cena v athénském šplhu

Sportovní událost bude zahájena o půl jedné odpoledne na Husově náměstí v Novém Městě nad Metují. Zkusit šplhat bez pomoci nohou si může přijít každý. Pro soutěžící je připravena jen výška tři a čtyři a půl metru. Hlavní závod ale začne ve dvě odpoledne, a to už budou soutěžící zdolávat čtrnáctimetrovou výšku.

Malá Úpa ožije jarmarkem

V historickém centru Malé Úpy, se u kostela sv. Petra a Pavla zítra odehraje tradiční Maloúpský jarmark. V okolí kostela vznikne ze stánků jakási starokrkonošská vesnička s řadou výrobků. Předvádět se tu budou i tradiční řemesla a děti s rodiči se budou moci zúčastnit dřevorubeckých klání v různých disciplínách. Kreativitu pak budou moci předvést v tvůrčí dílničce. Vše bude doprovázet hudba.

Ve tři hodiny odpoledne proběhne v kostele i varhanní koncert, kde budou pokřtěny nově zrekonstruované varhany.

Půtovy zámecké slavnosti v Kvasinách

Na slavnostech, které se v Kvasinách konají již po šesté, bude hlavním bodem sobotního programu bitevní ukázka u období gotiky a následně i z období třicetileté války.  Jedná se o bitvy založené na místní historii. K vidění bude také šermířský turnaj, sokolníci, ohňová show a slyšet tu bude středověká kapela. Chybět nebude ani dobové tržiště.

V Ledcích se bude opět jezdit na vodě na čemkoliv

Sobotní odpoledne bude v Ledcích patřit zábavě v podobě Ledecké lávky. Vratká lávka místního koupaliště uvítá už po šestačtyřicáté všechny, kdo mají pro strach uděláno a nebojí se vody. Závodníci budou muset předvést nejen co nejdelší ujeté či uběhlé metry a mít nejlepší čas, ale ukázat se budou muset i v co nejlepších převlecích. Běhat se bude po plovoucím mostě, jezdit se bude na vodních lyžích, na trakaři, na kole a v neposlední řadě i na skluzavce.

Dechový orchestr v Jiráskových sadech

Na soutoku Labe s Orlicí v Hradci Králové si budou moci návštěvníci zpestřit nedělní den dechovým orchestrem města Hradce Králové. První tóny vzejdou z hudebních nástrojů úderem čtvrté hodiny odpoledne. Hostem bude žamberecká Základní umělecká škola Petra Ebena.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček | Zdroj Kudy z nudy

Štítky divadelní festival, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Česko, Malá Úpa, divadelní představení, hudební vystoupení, lávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelní festival, Ledecká lávka nebo jarmark. Kam vyrazit o víkendu v Královéhradeckém kraji?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.