Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecká náměstí už zdobí vánoční stromy, rozsvítí se v neděli

Od včerejšího dne stojí na Velkém náměstí v Hradci Králové vánoční strom. Nainstalovali ho pracovníci technických služeb. Následně vztyčili další strom i na Masarykově náměstí. Při převozu stromů na náměstí bylo v okolí omezeno parkování. Slavnostní rozsvěcení obou vánočních stromů je naplánováno na tuto neděli. Na Velkém náměstí je v plánu i kulturní program.

Na Velké náměstí byl dovezen smrk ztepilý, který vyrostl v hradeckých městských lesích. Stejně jako v loňském roce se jedná o jeden z největších, který je technicky možné na toto náměstí umístit.

„S přepravou to šlo hladce. Strom na Velkém náměstí má na výšku osmnáct metrů, něco šlo do země, takže nad zemí může mít okolo šestnácti metrů. Výzdoba bude následovat," řekl Daniel Jeřábek z Technických služeb Hradec Králové.

Smrk ztepilý je také na Masarykově náměstí. Na výšku, je oproti stromu v historickém centru, jen o metr nižší a městu ho věnovali soukromí dárci ze Smiřic.

Vánoční strom se na Velkém náměstí rozsvítí v neděli o půl páté, součástí akce bude kulturní program, který bude zahájen úderem čtvrté hodiny. V nadcházejícím týdnu bude na náměstí zahájen adventní program. Vánoční trhy začnou v pátek 9. prosince a potrvají do 23. prosince.

Lidé budou moci zažít vánoční atmosféru i jinde v krajském městě. Na konci týdne bude před secesní budovou Muzea východních Čech na Eliščině nábřežní v Hradci Králové tradiční Muzejní adventní trh. Představí se tu skoro devadesát výrobců, řemeslníků nebo prodejců. Bude od pátku do neděle.

Vánoční stromy v dalších městech

Vánoční stromy zdobí i centra dalších měst v Královéhradeckém kraji. Na Krakonošově náměstí v centru Trutnova, se slavnostně rozsvítí první adventní neděli 27. listopadu. Další vánoční strom je před městským úřadem.

Ve vánoční se změní také rostlé stromy, jeden na Lípovém náměstí v Poříčí a druhý ve Starém Rokytníku. „Stromy už jsou ozdobené a všechny budou svítit po této neděli, kdy je slavnostní rozsvícení hlavního stromu na Krakonošově náměstí," uvedla mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková.

Vánoční strom, který stojí ve Dvoře Králové nad Labem, bude slavnostně rozsvícen už tento pátek.

Vánoční strom se rozsvítí ve Dvoře Králové už tento pátek

Od čtvrtka minulého týdne stojí na královédvorském náměstí T.G. Masaryka smrk, který ozdobí pracovníci technických služeb novými světelnými řetězy a dekoracemi. Některé dekorace vyráběli žáci výtvarného oboru tamní Základní umělecké školy R.A....

Ohodnoť článek

Foto Hradec Králové

Štítky Vánoce, strom, rozsvícení, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká náměstí už zdobí vánoční stromy, rozsvítí se v neděli  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.