Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výstava současného umění inspirovaná pražskými Primátorkami je k vidění na smíchovské náplavce

PR článek

Nepříliš často se stává, aby se výtvarníci a sportovci setkávali na jednom místě, natož v tak hojném počtu. Vernisáž výstavy ROW ROW ROW však tento stereotyp zkouší bořit a ukázala veřejnosti, že svět umění a svět pohybu mohou dobře fungovat i v symbióze. Výstava představuje pohled současných umělců na legendární veslařský závod Primátorky. Můžete ji navštívit do 9. června na Hořejším nábřeží smíchovské náplavky v prostoru Kobky 17, pop-up galerii Sport in Art. 

Půvab bílé veslice tříštící hladinu poklidné Vltavy inspiroval dohromady jedenáct předních českých výtvarníků ze současné scény. Můžete se těšit na hravé velkoformátové malby Julia Reichla, geometrickou symfonii Karla Štědrého, opeřené objekty Pauliny Skavové, miniaturní precizní linoryt Michala Cihláře, akvarely Milana Caise, videoart Zuzany Bahulové, zlatou  ze studia Tomski&Polanski, několik pláten Aleny Anderlové a obrazy Marka Číhala, Karla Jerieho a Jiřího Hauschky. Poslední vrstva vystavených děl zasychala těsně před pověšením na stěnu galerie, každé z nich je originální čerstvou reakcí na závod Primátorky. „Veslování je obecně překrásný, klasický sport, který je nabitý pozitivní energií. Možnost uspořádat výstavu pro mě byla pocta i radostná práce – vlastně především zábava. Výsledky mě nadchly.  Myslím, že vzniklá kolekce má vysokou kvalitu i v mezinárodních souvislostech a budeme ji ještě v budoucnosti rozšiřovat.“, vyjadřuje se kurátor výstavy Petr Volf.   

Výstava, jejímž generálním partnerem, stejně jako letošník Primátorek, je Skupina ČEZ,  čeká na své návštěvníky v Kobce č. 17, na smíchovské straně nábřeží. Otevřena je již jen do čtvrtka, 9. června, a to od 15.00 do 20.00. Vstup je zdarma. Unikátní výstava, která spojuje umění a sport, má posledních pár dní, kdy ji bude možné zhlédnout. Genius loci Smíchovské náplavky si vás podmaní.

Za výstavním počinem stojí platforma Sport in Art, skupina teoretiků umění a milovníků sportu, která vybudovala také online projekt se stejným názvem. Tam si můžete rozšířit svou uměleckou sbírku o právě exponovaná díla nebo přečíst rozhovory s umělci.

Ohodnoť článek

Štítky sport, umění, Primátorky, Praha, náplavka, výstava, současné umění, Karel Štědrý, Paulina Skavová, Michal Cihlář, Milan Cais, vernisáž, Karel Jerie, Jiří Hauschka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava současného umění inspirovaná pražskými Primátorkami je k vidění na smíchovské náplavce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.