Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Josefov zaplavily hákové kříže. Natáčí se tu historický film Martha

Pevnostní město Josefov zaplavily nechvalně proslulé nacistické vlajky. V těchto dnech tu probíhá natáčení historického dramatu německého režiséra Stefana Bühlinga – Wer ist Martha, o manželce světoznámého malíře Maxe Liebermanna.

Martha je vdovou po německém malíři Maxi Liebermannovi. Je jí 85 let a v roce 1943 stojí před zásadním rozhodnutím, zda dál doufat, že získá od nacistů povolení opustit zemi, nebo raději uprchnout do Švýcarska za pomoci odbojářů. Nakonec se rozhodne pro druhou možnost s tím, že kromě vlasti přijde i o díla svého zesnulého manžela, která nacisté zabavili. Komisař gestapa ale na odbojáře nastražil past.

Natáčení probíhá také v Praze nebo v Berlíně, natáčet se má zhruba do konce měsíce.

Pevnostní město Josefov hostí filmaře velmi často. Například v roce 1999 se zde natáčel film nominovaný na Oscara Musíme si pomáhat. V roce 2003 se tu pak natáčel americko-kanadský snímek Hitler – vzestup zla a o deset let později film Sarajevo o atentátu na následníka trůnu.  

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Vojtíšek | Zdroj Blickpunkt:Film

Štítky film, natáčení, Martha, holocaust, Josefov, Max Liebermann, historický film, malíř, Adolf Hitler, Švýcarsko, Berlín, Praha, Ceny Oscar, Musíme si pomáhat, Sarajevo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josefov zaplavily hákové kříže. Natáčí se tu historický film Martha  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.