Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

I druhá polovina prázdnin bude plná akcí. Většina z nich se uskuteční v menším rozsahu

Druhou polovinu letošních letních prázdnin v Královéhradeckém kraji oživí několik hudebních a divadelních festivalů. Většinou půjde o tradiční prázdninové festivaly avšak v komornější podobě než před pandemií koronaviru. Například v areálu Festivalparku na letišti v Hradci Králové se uskuteční festival Rock for People Hope nebo v josefovské pevnosti festival Josefstadt místo tradiční akce Brutal Assault.

Festival Rock for People Hope, který je náhradou za Rock for People zrušený kvůli covidovým restrikcím, se uskuteční na hradeckém letišti 13. až 14. srpna. Dvoudenní akce označovaná pořadateli jako "odlehčená verze" již dvakrát odloženého festivalu Rock for People se bude za účasti zahraničních i domácích interpretů konat v areálu Festivalparku na třech pódiích.

Mezi vystupujícími budou například švédští rockeři Mando Diao, nizozemští De Staat nebo severoirský písničkář JC Stewart. Mezi vystupujícími bude i vítěz mezinárodní písňové soutěže Eurovize, italská rocková skupina Maneskin. Kromě hudby festival nabídne doprovodný program, stanové městečko s představením neziskových organizací, nově upravené prostory Festivalparku, možnost parkování i kempování a podobně. Více informací je na webu.

Hradecký Majáles nebude ani letos v září. Organizátoři sází na duben příštího roku

Jen těžko se počítá, kolikrát musel být odložen tradiční Majáles v Hradci Králové. Původně se měl konat v květnu roku 2020, od té doby se ho nepodařilo uspořádat. Organizátoři původně zvažovali září letošního roku, nakonec se rozhodli pro duben...

Tradiční festival Brutal Assault, který patřil před pandemií koronaviru k největším metalovým festivalům v Evropě, letos nahradí menší nazvaný Josefstadt, podle původního německého názvu Josefova. Uskuteční se v pevnosti Josefov v Jaroměři na Náchodsku 12. až 14. srpna. Nabídne na dvou pódiích více než 40 kapel, například švédské skupiny Hypocrisy a Marduk nebo německou kapelu Destruction či polské deathmetalové legendy Vader a Decapitated.

"Už druhý rok je kvůli známým okolnostem vše jinak, ale ani letos to pořadatelský tým Brutal Assaultu nevzdal. A tak vzhledem k restrikcím a situaci kolem koronaviru stejně jako loni přichází s variantou zmenšeného festivalu, pojmenovaného letos jako JOSEFSTADT," uvedli organizátoři akce. Třídenní festival naváže na loňskou dvoudenní akci Josefoff, který byl také s omezeným počtem účastníků. Klasický Brutal Assault před pandemií prezentoval běžně kolem 130 interpretů a celkem obnášel asi 25.000 lidí.

Menším festivalem bude v Hradci Králové 21. srpna 19. ročník world music festivalu Na jednom břehu. Uskuteční se v hradeckém Letním kině Širák.

V pátek 30. července začíná v Hronově na Náchodsku festival amatérského divadla Jiráskův Hronov. Bude se konat do soboty 7. srpna a nabídne desítky představení. Součástí doprovodného programu je také více než 20 koncertů, více na webu.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, kultura, hudba, divadlo, Královéhradeckým kraj, Hradec Králové, Rocf for People, Josefstadt, Na jednom břehu, festival, Rock for People, pandemie covidu-19, Brutal Assault, Festivalpark, Královéhradecký kraj, pevnost, divadelní festival, JC Stewart, E

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I druhá polovina prázdnin bude plná akcí. Většina z nich se uskuteční v menším rozsahu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.