Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hradecký Majáles nebude ani letos v září. Organizátoři sází na duben příštího roku

Jen těžko se počítá, kolikrát musel být odložen tradiční Majáles v Hradci Králové. Původně se měl konat v květnu roku 2020, od té doby se ho nepodařilo uspořádat. Organizátoři původně zvažovali září letošního roku, nakonec se rozhodli pro duben roku 2022. Jde o už pátý termín.

I když v posledních dnech dostává kultura alespoň vyšší maximální kapacitu návštěvníků, některým organizátorům to nestačí. „Vzhledem k platným zákonným omezením nebylo možné uspořádat letošní jarní Majálesy v jakékoliv podobě a musíme je opět zrušit. Příští Majáles se uskuteční 30. dubna 2022,“ říká jeden z organizátorů Majálesů David Peštál. Po odpískaném jarním termínu pořadatelé uvažovali nad termínem v září. Konkrétní však nebyli. V tichosti se na webu festivalu objevil nový termín.  

I přes veškeré komplikace zůstávají v platnosti úplně původní vstupenky. Na nich mají lidé původní datum 8. května 2020 od 12:00. Pokud se nový termín návštěvníkům nehodí, mohou si lístek vyměnit za poukaz. Ten lze následně vyměnit za lístky na jakýkoli budoucí ročník.  

Právě výměnu vstupenky za poukazy kritizuje řada fanoušků na sociálních sítích. „A co když už někoho nebaví čekat, až to za sto let bude? To si ten poukaz strčte víte kam,“ napsala Veronika Faltová. Dalších několik desítek lidí se snaží prostřednictvím facebookové skupiny své lístky prodat.  

To, zda se organizátoři pokusí sestavit původně plánovaný termín nesdělili. V roce 2020 měli před hradeckým Aldisem a v Šimkových sadech Mirai, Marek Ztracený, Ben Cristovao, Kapitán Demo, Pokáč, Paulie Garand, Viktor Sheen, kapela UDG nebo hradecký písničkář Michal Horák.  

„Opět vám chceme poděkovat za podporu a trpělivost, bez které je tato situace neřešitelná. Vnímáme brutální zásah pandemické situace do životů nás všech stejně jako fakt, že nejde s jistotou garantovat žádný scénář vývoje,“ dodal Peštál.  

Od 1. srpna další uvolnění pravidel v kultuře  

Od neděle bude možné, aby se kulturních akcí účastnilo více lidí. Ve venkovních areálech bude moct na koncerty a představení chodit až sedm tisíc lidí. Ve vnitřních prostorách bude maximální kapacita nově do tří tisíc lidí.  

Organizátoři i návštěvníci ovšem kritizují nedávno zavedené pravidlo, které hovoří o prokazování bezinfekčnosti. Nově totiž nestačí čestné prohlášení ani samotest provedený doma nebo v zaměstnání. Za kulturou tak mohou jenom naočkovaní, lidé s negativním testem z odběrného místa ne ti, kteří v posledním půl roce prodělali COVID-19. 

Doslova úsměvným rozvolněním jsou nová pravidla ohledně tance. Vláda povolila tanec na diskotékách a v klubech. Ale pouze lidem, kteří jsou očkovaní nebo mají 180 dní od prodělání nemoci

Od nového měsíce bude možné organizovat prohlídky s průvodcem. Těchto akcí se bude moct účastnit maximálně 20 návštěvníků. Skončí také omezení kapacity návštěvníků pro bazény a koupaliště.  

Ohodnoť článek

Foto Hradecký Majáles

Štítky majáles, Hradec Králové, odložení, termín, omezení, organizátor, program, vstupenky, koncert, kultura, Mirai, Pokáč, Marek Ztracený, Aldis, Šimkovy sady, 2022, duben, Ben Cristovao, Viktor Sheen, Michal Horák, Paulie Garand, vstupenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Majáles nebude ani letos v září. Organizátoři sází na duben příštího roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.