Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kam o víkendu? Na pouť, vyjížďku kočárem taženým koňmi nebo závod autoveteránů

Tento víkend můžete vzít děti na tradiční pouť do Vrchlabí nebo se můžete nechat rozmazlovat při projížďce kočárem s koňmi po zámeckém parku v Opočně. Na své si tento víkend přijdou hlavně obdivovatelé auto-moto veteránů. A chybět nebudou ani turistické pochody.

Ve Vrchlabí se koná tradiční pouť, v lokalitě Harta na louce vedle hřiště pro rugby nebudou chybět pouťové atrakce, ani stánky s občerstvením. Pořadatelé plánují i doprovodný kulturní program, dnes a zítra tu bude živá hudba.

Obdivovatelé automobilových veteránů mohou vyrazit v sobotu dopoledne na Novobydžovský čtverec – memoriál Elišky Junkové. Od 9 hodin tu startuje 25. ročník závodu veteránů. Na náměstí v Novém Bydžově nebude chybět ani muzika, občerstvení, historická auta a motorky, vojenská technika nebo tradiční soutěže pro závodníky.

Auto-moto veteráni budou k vidění i v neděli na zámku v Kvasinách. Na desátou hodinu je plánovaný příjezd strojů na nádvoří, kde budou vystavené až do 13 hodin. Pak bude následovat spanilá jízda na trase Kvasiny – Solnice a Skuhrov nad Bělou.

Zámek v Opočně láká na komentované prohlídky zámeckého parku, které tu pořádají v rámci evropské akce Víkend otevřených zahrad.  Prohlídky budou začínat od 10 a od 14 hodin před letohrádkem. V průběhu soboty budou mít navíc návštěvníci možnost projet se kočárem taženým koňmi v horní části parku. Koňské spřežení bude parkem jezdit od 9 do 15 hodin zhruba po 15 minutách.

V České Skalici zvou zítra na 30. ročník turistického pochodu Barunka, startuje se mezi půl sedmou až 11. hodinou od sokolovny u nádraží. Účastníci mají na výběr pět pěších tras (od 11 do 50 kilometrů) a tři cyklotrasy. Pro rodiny s malými dětmi je připravená kočárková trasa.

Turistický pochod pořádají i v Broumově. Prezentace a start bude zítra od 7 do 10 hodin z fotbalového hřiště Stanislava Opočenského. Připraveno je pět tras pro pěší (od 15 do 44 kilometrů) a dvě pro kola. Trasy povedou po turisticky značených cestách v CHKO Broumovsko.

Ohodnoť článek

Foto Novobydžovský čtverec | Zdroj Kudy z nudy, Akce Hradecka, FB Novobydžovský čtverec

Štítky akce, víkend, prohlídka, turistický pochod, veteráni, zámek, pouť, Vrchlabí, veterán, Zámek Opočno, Eliška Junková, Kvasiny, Harta, Nový Bydžov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na pouť, vyjížďku kočárem taženým koňmi nebo závod autoveteránů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.