Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kultura

Kdo neviděl o Vánocích zlaté prasátko, má šanci během Vánoční ZOO

Přes půl milionu návštěvníků, spousta narozených mláďat, naposled žirafy Rothschildovy, povedené tematické akce během roku, např. Halloween a aktuálně i vánoční safari, tak to je vizitka Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem.

PŘEHLED: Televize odvysílají přes 50 vánočních filmů a pohádek. Přinášíme jejich seznam

I letošní vánoční svátky nabídnou nepřeberné množství pohádek v televizi. Následující tři dny nebudou největší televizní stanice vysílat prakticky nic jiného, než pohádky a vánoční filmy. Diváci se dočkají klasických snímků jako jsou Pelíšky, Sám...

Některé hrady a zámky v kraji budou otevřené i mezi svátky

Kam mezi svátky? Hrady a zámky v Královéhradeckém kraji nabízí prohlídky. Vydat se můžete na hrad Kost nebo zámek Staré Hrady. Na Štědrý den bude otevřený klášter v Broumově.

Vánoční pohádka České televize vznikala i v hradeckém kraji. Jmenuje se Krakonošovo tajemství

Letošní vánoční pohádku Krakonošovo tajemství natočil režisér Peter Bebjak. Česká televize ji odvysílá 25. prosince od 20:10 na ČT1. Úplně poprvé v ní Krakonoš ztvární hlavní roly. Několik scén této pohádky vznikalo i v Královéhradeckém kraji.

K vidění je v Hradci Králové unikátní Juráčkův betlém

K vánočnímu času patří odjakživa betlémy a jeden takový unikátní uvidí zájemci v Hradci Králové, konkrétně Juračkův keramický betlém se stovkami figurek.

Rozjetý vlak s premiérami v Klicperově divadle nezastavuje, je tu další zastávka

Klicperovo divadlo v Hradci Králové v sobotu 10. prosince uvede dramatizaci románového bestselleru Vojtěcha Matochy Prašina. Adaptaci dobrodružné knihy pro mládež zrežíroval umělecký šéf divadla Pavel Khek. Půjde o třetí premiéru sezony 2022/2023.

Adventní trhy nachystal i Trutnov, stánky se už řadí na Krakonošově náměstí

Nejen v Hradci Králové zítra vypuknout vánoční trhy, a to na Velkém náměstí, ale také v Trutnově na Krakonošově náměstí. I tady budou stánkaři až skoro do Štědrého dne.

Na trhy vás v Hradci sveze speciální autobusová linka

V Hradci Králové na Velkém náměstí zítra odstartují vánoční trhy, stánky tady budou až do 23. prosince. Na náměstí bude pendlovat speciální vánoční autobusová linka.

OBRAZEM: Na Velkém náměstí vrcholí přípravy na vánoční trhy. Auta musí oklikou

Poprvé se vánoční trhy budou konat v historickém centru Hradce Králové. Z Masarykova náměstí se přesouvají na to Velké. Areál trhů se návštěvníkům oficiálně otevře až zítra. Stánkaři na náměstí zůstanou až do pátku 23. prosince.

Každou první středu se dostanete do muzeí a galerií v Královéhradeckém kraji zdarma

Od prosince se každou první středu v měsíci muzea a galerie v Královéhradeckém kraji otevřou lidem zdarma. Půjde o dvě desítky muzeí, galerií a hvězdáren. Akce se spustí ve středu 7. prosince.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.