Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kultura

V Trutnově se dnes otevírá Vesmír, na diváky čekají dva moderní sály

Po dvouleté pauze se dnes otevře veřejnosti kino Vesmír v Trutnově. Nově zrekonstruované prostory nabídnou moderní kinematografické zážitky ve dvou sálech, občerstvení i bezbariérový přístup.

Festival Jičín – město pohádky se pravidelně koná přes 30 let. Letos ožije Pohádkovým oKouzlením

Kouzla, čáry a kouzelné bytosti. Přesně o tato témata se bude opírat už 32. ročník tradičního festivalu Jičín – město pohádky. Letošní sezona se jmenuje Pohádkové oKouzlení a konat se bude od 13. do 17. září prakticky po celém městě. Ani letos...

Trutnov patří filmu, Vesmírem provede sám starosta

Trutnov letos žije filmem. Aby ne, po velké modernizace se otevírá zdejší kino Vesmír. Filmovou premiéru zažije už tento pátek a o víkendu se ve městě konají Dny evropského dědictví s tématem Trutnov a film.

Slavnosti královny Elišky píšou další kapitolu, hradecké centrum opět ožilo

Letos již podevatenácté historické centrum města hostí Slavnosti královny Elišky. Během slavnosti budou dneska diváky na několika scénách bavit středověcí muzikanti, tanečnice, kejklíři a další komedianti.

Otevření fotbalového stadionu nebo zahájení hokejové sezony. Kam během víkendu v kraji vyrazit?

Před námi poslední prázdninový víkend, který nabídne celou řadu zajímavých akcí pro celé rodiny. V Hradci Králové se otevře nový fotbalový stadion a oficiálně se zahájí hokejová sezona. Na Rozkoši můžete sledovat horkovzdušné balóny, do Trutnova...

Město nechalo opravit podium hradecké Filharmonie. Vše se stihlo před začátkem sezony

Město Hradec Králové nechalo opravit podium v budově hradecké Filharmonie. Nový je především povrch, za který bylo třeba zaplatit 785 tisíc korun bez DPH. Oprava začala 17. července a vše bylo třeba stihnout do začátku další sezony.

Festival filmové komedie v Novém Městě nad Metují se blíží, vstupenky mizí

Nadcházející 45. ročník Festivalu české filmové komedie v Novém Městě nad Metují na Náchodsku nabídne 11 soutěžních snímků. Festival v novoměstském kině zahájí v neděli 10. září projekce komedií Život pro samouky a Za vším hledej ženu.

Jaroměř hledá výjimečné osobnosti, které chce radnice ocenit. Nominovat můžete každého

Radnice v Jaroměři hledá výjimečné spoluobčany, kteří by si zasloužili být oceněni vedením města. Tito lidé si ho převezmou na městském Galavečeru, který se bude konat v polovině listopadu. Do té doby mohou lidé nominovat své sousedy o blízké.

Projížďka parním vlakem nebo filmový festival. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?

Školní děti před sebou mají předposlední víkend letošních prázdnin. I během něho mohou celé rodiny vyrazit za zábavou a kulturou. Tentokrát mohou na unikátní projížďku historickým vlakem, mezinárodní horolezecký filmový festival, Stezku korunami...

O víkendu vyjede do východních Čech historický parní vlak. Zastaví se i v Hradci Králové

Během tohoto víkendu mohou milovníci historických vlaků vyrazit na jízdu východními Čechy. Historický parní vlak vyjedete tuto sobotu 26. srpna. Vypraví se z Dolní Lipky přes Letohrad, Žamberk, Kostelec nad Orlicí až do Hradce Králové a zpět.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.