Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Silniční kontroly na Trutnovsku odhalily několik řidičů pod vlivem alkoholu a drog

Řidičů, kteří nerespektují předpisy je i při prázdninovém provozu stále dost. Přesvědčili se o tom policisté z Trutnovska, v posledních dnech řešili hned několik vážných přestupků.

Od minulého pátku odhalili policisté na Trutnovsku hned sedm hříšníků pod vlivem alkoholu, drog či bez řidičského oprávnění, nebo těch, kteří se odmítli podrobit testu na přítomnost alkoholu a návykových látek. „Všem pak policisté zakázali další jízdu a v případě uznání viny jim ze spáchání přestupku hrozí u správního orgánu pokuta až do výše 50 tisíc korun, ale i zákaz řízení,“ řekl policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Užití amfetaminu a metamfetaminu prokázal provedený test na drogy hned u tří řidičů při kontrolách v Jánských Lázních, Svobodě nad Úpou a Vrchlabí. „Další dva účastníci silničního provozu se na výzvu policistů odmítli podrobit dechové zkoušce i testu na drogy v Trutnově. Jeden na sebe upozornil, když jel u nákupního centra Family na kole po chodníku. Druhý ještě navíc řídil osobní vozidlo, ač není držitelem řidičského oprávnění,“ dodal Vincenc.

V obci Hostinné policisté zastavili dvaapadesátiletého muže, který řídil i přesto, že není držitelem řidičského oprávnění již od roku 2013. Dechová zkouška u něho byla negativní.

„Naopak pozitivní hodnoty s výsledkem 0,33 a 0,32 promile alkoholu ukázala dechová zkouška u řidiče v Úpici. Také on se bude zodpovídat za své počínání,“ uzavřel Vincenc.

Autoři

Štítky Policie ČR, kontrola, alkohol, drogy, okres Trutnov, droga, řidičský průkaz, Svoboda nad Úpou, Vrchlabí, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silniční kontroly na Trutnovsku odhalily několik řidičů pod vlivem alkoholu a drog  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.