Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Unesli už druhého policistu, nahlásil muž. Policistu na nožičce

V jednu hodinu ráno v Zářecké Lhotě zastavilo auto u silnice, sebrali stojícího policistu, naložili ho do auta a ujeli. Od silnice zmizela už podruhé maketa policisty. Oznamovatel-humorista krádež oznámil na tísňovou linku 158 jako únos, poslechněte si nahrávku.

„Dobrý den, …. já bych chtěl nahlásit únos policajta…. policajta na nožičce, co tam jenom svítí a nic nedělá,“ nahlásil na tísňovou linku oznamovatel se smyslem pro humor.

V Zářecké Lhotě u Chocně nedošlo k podobnému „únosu“ poprvé, stejný případ obec řešila už na podzim. Původní figurína měla i dalekohled, což ještě realističtěji připomínalo obávané měření rychlosti.

Ke krádeži došlo minulý pátek. „Pachatelé přijeli vozidlem 9. dubna v 1:40 ráno. Krádež se odehrála v dálce, ale mohlo by jít o Škodu Fabia nebo starší typ vozidla Volkswagen Golf,“ říká policejní mluvčí Eva Maturová.

Oznamovatel navíc na tísňovou linku volal přesně ve chvíli, kdy policisté oznámili krádež umělého policisty u Žamberku. „Aby těch náhod nebylo málo, tentokrát ukradli přesně toho policistu, který nám v minulé tiskové zprávě posloužil jako ilustrační obrázek,“ dodává Maturová.

Policisté proto pátrají, komu umělí policisté nyní zdobí garáž nebo zahradu. „Pokud víte, jaký „sběratel“ se v našem kraji zaměřil na krádeže maket policistů, volejte pardubickým policistům přes linku 158. Děkujeme,“ říká mluvčí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, maketa, kuriozita, únos, tísňové volání, Zářecká Lhota, Choceň, Škoda Fabia, Volkswagen Golf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unesli už druhého policistu, nahlásil muž. Policistu na nožičce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.