Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič na Rychnovsku nezvládnul zatáčku a narazil do stromu, museli ho vyprostit hasiči

U Rychnova nad Kněžnou včera došlo k dopravní nehodě. Dvaašedesátiletý muž nejspíš kvůli nepřiměřené rychlosti nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou. Řidič utrpěl těžká zranění. Silnice byla po nehodě krátce uzavřena.

K nehodě došlo včera dopoledne mezi Rychnovem nad Kněžnou a Synkovem. „Dvaašedesátiletý muž zřejmě podle prvotního šetření nepřizpůsobil rychlost své jízdy a v levotočivé zatáčce dostal smyk. Následně vyjel mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do stromu,“ popsala policejní mluvčí Lucie Konečná.

Na místě zasahovali také profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou. Ve voze zůstal zraněný řidič, kterému poskytla jednotka první předlékařskou pomoc, následně jej hasiči po domluvě se zdravotnickými záchranáři z vozu vyprostili a transportovali do sanitního vozu zdravotnické záchranné služby,“ popsala mluvčí hasičů Martina Götzová.

Komunikace byla po nehodě nejprve uzavřena, následně byl provoz obnoven kyvadlově. Nehodu teď vyšetřují dopravní policisté.

„Při smyku lze obecně použít pravidlo: nebrzdit, vyšlápnout spojku a vyrovnávat jízdu volantem,“ radí policejní mluvčí a dodává, že brzdit se má před zatáčkou, v ní už ne.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, Rychnov nad Kněžnou, hasiči, zranění, smyk, havárie, okres Rychnov nad Kněžnou, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič na Rychnovsku nezvládnul zatáčku a narazil do stromu, museli ho vyprostit hasiči  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.