Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradec jede – město zapojilo veřejnost do dopravního plánování, sešly se stovky připomínek

Město Hradec Králové pracuje na dokumentu městského plánu mobility a do jeho vytváření zapojilo i veřejnost. Lidé žijící nebo pracující v Hradci měli možnost vyjádřit svoje kladné i záporné postřehy v názorové mapě. K dopravě ve městě se sešly stovky připomínek.

Na každém vašem názoru záleží – to je motto názorové mapy, která měla za cíl zhodnotit dopravu v Hradci Králové. Názorová mapa sloužila pro sběr podnětů a připomínek od široké veřejnosti. Šlo o mapovou aplikaci, do které lidé z Hradce mohli vkládat jak kritiku, tak i pozitivní postřehy. Sběr názorů od veřejnosti město tento týden ukončilo.

Hradec Králové chtěl zapojit veřejnost do sběru podnětů pro analytickou část městského plánu mobility Hradec jede. Zatímco odborná veřejnost vytváří SWOT analýzu, laická veřejnost měla možnost vyplnit formulář názorové mapy. „Podařilo se tak posbírat stovky nejrůznějších podnětů, které vychází ze zkušeností obyvatel, místních firem nebo návštěvníků města,“ uvádí zástupci města.

Plán mobility je strategický dokument, který na základě komplexní analýzy umožní bezproblémovou mobilitu lidí a firem ve městě a jeho okolí. Cílem má být udržitelný rozvoj a zlepšení kvality života ve městě. Součástí je také průzkum, který má získat reprezentativní vzorek počtu aut na silnicích, cestujících ve veřejné dopravě nebo zjistit počet cyklistů na cyklostezkách. Průzkumy ovšem narušuje pandemie covidu-19, protože restriktivní opatření situaci na silnicích značně zkreslují.

Ohodnoť článek

Foto DPM HK

Štítky doprava, plán, mobilita, MHD, auta, veřejnost, průzkum, Hradec Králové, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec jede – město zapojilo veřejnost do dopravního plánování, sešly se stovky připomínek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.