Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Od března se cestující v kraji mohou těšit na více než dvě stě nových autobusů, v každém bude wifi

Od března se cestující, kteří využívají autobusy, mohou těšit na vyšší komfort. Na silnice v kraji vyrazí po soutěžích na dopravce přes dvě stě nových autobusů. Samozřejmostí při každé cestě bude wifi zdarma.

„Naším cílem bylo hlavně zajistit vyšší komfort, tak aby lidem pohodlněji cestovalo za prací, do školy, ale i za kulturou a výlety po našem kraji. Věříme, že mnohé z vás může kvalitní a bezpečný autobus nově oslovit a necháte příště svého plechového miláčka doma,“ uvádí Veřejná doprava Královéhradeckého kraje na svém Facebooku.

Královéhradecký kraj na rozdíl od jiných krajů od dopravců nepožadoval úplně nové autobusy, podmínkou bylo průměrné stáří šest let a to po celou dobu trvání smlouvy s krajem. Zároveň platí, že žádné vozidlo nesmí být starší dvanácti let (kromě vozidel provozní zálohy). Část autobusů musí být nízkopodlažních. Bezbariérové spoje pak budou vyznačeny v jízdním řádu symbolem vozíčkáře.

Všechny autobusy musí být od března také vybaveny elektronickým informačním panelem, který bude vepředu a na boku autobusu. Na informačním panelu si cestující budou moci přečíst číslo linky IREDO a jednotlivé zastávky včetně té cílové. Při dobíhání na zastávku na vás bude navíc svítit i zadní panel s číslem linky IREDO.

Kromě informačního panelu musí mít autobusy také wifi zdarma a USB porty, aby si cestující mohli během jízdy dobít svá elektronická zařízení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Veřejná doprava Královéhradeckého kraje | Zdroj FB Veřejná doprava Královéhradeckého kraje

Štítky autobus, doprava, Královéhradecký kraj, wifi, modernizace, IREDO, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od března se cestující v kraji mohou těšit na více než dvě stě nových autobusů, v každém bude wifi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.