Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič náklaďáku se dvěma promile poškodil tři auta a sloup veřejného osvětlení

Náklaďák s návěsem v Hradci Králové nerespektoval zákazovou značku a narazil do zaparkovaného auta. Následně poškodil sloup veřejného osvětlení a při pokusu z místa nehody ujet narazil o dalších dvou aut. Nadýchal přes dvě promile alkoholu.

V úterý krátce před půlnocí v Hradci Králové ve Střelecké ulici boural náklaďák s návěsem – a to hned několikrát. „Čtyřiatřicetiletý řidič nerespektoval značku Zákaz vjezdu nákladních automobilů, najel na chodník, kde narazil do zaparkovaného osobního automobilu značky Seat. Řidič ve své jízdě pokračoval a poškodil sloup veřejného osvětlení. Z místa dopravní nehody ujel. Po deseti minutách však boural znovu, a to v ulici Panelová.  Zde se mu do cesty postavily zaparkované automobily značky Audi a Peugeot,“ popsala policejní mluvčí Eliška Majerová.

Hradečtí dopravní policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, výsledek byl pozitivní. Muž nadýchal 2,14 promile alkoholu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Další alkoholovou nehodu pak policisté řešili včera v podvečer. Devětapadesátiletý řidič ve Velkých Svatoňovicích nezvládl zatáčku a skončil v plotu. Přivolaní policisté mu naměřili 1,49 promile alkoholu v dechu, proto muži hned na místě zadrželi řidičský průkaz.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, alkohol, Velké Svatoňovice, Hradec Králové, sloup, veřejné osvětlení, SEAT, Audi, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič náklaďáku se dvěma promile poškodil tři auta a sloup veřejného osvětlení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.