Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V květnu čekají na řidiče mířící do Orlického Záhoří objížďky. Kraj nechá silnici opravit

Královéhradecký kraj plánuje opravit část silnice z Rokytnice v Orlických horách do Orlického Záhoří. S pracemi chce začít v květnu příštího roku. Oprava by měla trvat zhruba čtyři měsíce. Kvůli tomu budou muset řidiči do Orlického Záhoří po objížďce.

Rekonstrukce silnice by měla vyjít na téměř třiadvacet milionů korun. Tendr na stavební firmu vyhlásil kraj před pár dny. „Připravovaný projekt spočívá nejprve v rekonstrukci zhruba 140metrového úseku silnice III/3111 a výstavbě mostu včetně opěrné zdi. V druhé části opravíme také stávající propustek. Díky rozšíření opravované komunikace tak docílíme bezpečnějšího a komfortnějšího silničního provozu,“ řekl radní pro dopravu Václav Řehoř.

Kromě silnice by měli stavbaři postavit nový most v Černé Vodě. Na zaplacení opravy chce kraj použít dotaci z evropského programu česko-polské spolupráce. Termín pro podání cenových nabídek je do 11. ledna příštího roku do 8 hodin ráno.

Objízdná trasa povede z Rokytnice v Orlických horách přes Bartošovice v Orlických horách a Neratov. Proti současné trase se cesta prodlouží přibližně o deset kilometrů.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky uzavírka, objízdná trasa, Orlické Záhoří, Královéhradecký kraj, silnice, Rokytnice v Orlických horách, Václav Řehoř, Černá Voda, Bartošovice v Orlických horách, Neratov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V květnu čekají na řidiče mířící do Orlického Záhoří objížďky. Kraj nechá silnici opravit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.