Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Při víkendové dopravně bezpečnostní akci v kraji pochybil každý devátý řidič

O víkendu se to na silnicích policisty jen hemžilo. V Královéhradeckém kraji zkontrolovali v rámci dopravně bezpečnostní akce přibližně tisícovku aut a odhalili 128 přestupků. Každý devátý řidič se nechoval v souladu s pravidly.

Akce byla zaměřena hlavně na opilé a zdrogované řidiče. Takových bylo zastaveno sedm. Jedním z nich byl šestatřicetiletý řidič, který řídil po Hradci. Při kontrole v noci z pátku na sobotu nadýchal 2,34 promile alkoholu.

V Královéhradeckém kraji zemřelo od ledna při dopravních nehodách 23 lidí. Loni evidovali policisté za stejné období 42 obětí. 

Kontroly se rozjely kvůli tomu, že se o víkendu 14. a 15. listopadu stalo v kraji čtyřicet dopravních nehod. Alkohol hrál roli v osmi případech, tedy u každé páté nehody.

Do akce bylo o uplynulém víkendu zapojeno přes třicet hlídek. Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti.

„Dále se řidiči provinili nepoužitím bezpečnostních pásů, překročením nejvyšší povolené hmotnosti vozidla nebo nevyhovujícím technickým stavem vozidla," uvedla policejní mluvčí Eliška Majerová.

Policisté kontrolovali i telefonování za jízdy nebo technický stav aut. Rozdali pokuty za skoro 66 tisíc korun. V obdobných akcích v celém kraji chtějí policisté pokračovat i v dalších měsících.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, dopravně bezpečnostní akce, alkohol, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při víkendové dopravně bezpečnostní akci v kraji pochybil každý devátý řidič  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.