Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Dvoře bude zajišťovat od ledna městskou hromadnou dopravu společnost KAD, vystřídá Arrivu

Od 1. ledna bude zajišťovat autobusovou dopravu ve Dvoře Králové nad Labem nový dopravce. Půjde o společnost KAD z Vrchlabí, která nahradí dosavadního dopravce Arriva Východní Čechy. Smlouva byla uzavřena na deset let. Město zaplatí novému dopravci po tuto dobu celkem 40,5 milionu korun včetně DPH.

V příštím roce půjde o částku 3,4 milionu korun. Je to o přibližně sto tisíc méně, než jaká je kompenzace za provozování MHD v letošním roce.

Město využilo zákonné možnosti zadat zakázku přímo mimo režim standardního zadávacího řízení. Díky tomu se vyhnulo prodlužování výběru, kvůli napadení u antimonopolního úřadu. Poptalo několik dopravců.

„Osloveno bylo celkem deset dopravců, kteří provozují autobusovou dopravu v Královéhradeckém kraji, ve stanoveném termínu podalo své nabídky šest firem. Nabídka společnosti KAD byla vyhodnocena jako ekonomicky nejvýhodnější,“ upřesnil starosta Jan Jarolím a doplnil, že forma přímého zadání byla zvolena podle zákona s ohledem na malý rozsah veřejné služby.

Na cestující čekají dva nové autobusy

Jízdní řády a rozsah dopravní obslužnosti zůstanou zachovány. Cestující se mohou těšit na komfortní cestování ve dvou nových autobusech. „Bude se jednat o malý autobus nasazený od ledna 2021 a velký autobus, který bude nasazen přibližně od března 2021. Oba budou bezbariérové, vybavené vizuálním i akustickým informačním systémem pro signalizaci zastávek, USB zásuvkami pro možnost dobíjení mobilních zařízení a bezplatným wi-fi připojením pro cestující. Chybět nebude ani nezávislé topení a klimatizace prostoru pro cestující,“ uvedla Eva Ježková, vedoucí dopravního a správního odboru na Městském úřadě Dvůr Králové nad Labem.

Ve Dvoře Králové nad Labem je v současné době provozována hromadná doprava na dvou linkách. Obě jezdí v rámci Integrovaného dopravního systému IREDO.

Linka číslo 1 zajištuje přepravu cestujících na trase nemocnice – ZOO – Strž – kostel – autobusová stanice – železniční stanice a opačně.
Linka číslo 2 obsluhuje trasu Strž – Žireč – autobusová stanice – nemocnice – autobusová stanice – Žireč – Strž. 

Ohodnoť článek

Foto kad.cz

Štítky MHD, Dvůr Králové nad Labem, Arriva, KAD, 1. ledna, Arriva Východní Čechy, Vrchlabí, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Jan Jarolím, Žireč, IREDO, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře bude zajišťovat od ledna městskou hromadnou dopravu společnost KAD, vystřídá Arrivu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.