Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pod vlivem neudržel auto na silnici. Sjel z ní a narazil do stromu

Včera odpoledne řešila policie nehodu osobního auta v Hradci Králové ve Svinarské ulici. Třiačtyřicetiletý řidič se svým osobním vozem značky Peugeot narazil do stromu hned vedle silnice. Po příjezdu hlídky se ukázalo, že je řidič pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,5 promile alkoholu.

„Řidič najel na pravou krajnici vozovky. V jízdě pokračoval příkopem a zastavil ho až strom, do kterého narazil,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Z nehody muž vyvázl jen s lehčím zraněním. Policie muži zakázala další jízdu a zadržela muži řidičský průkaz. Škoda je předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Jízda pod vlivem není v Hradci Králové ničím neobvyklá

Například ve středu chytla Městská policie Hradec Králové řidiče bílé dodávky. Po dýchnutí ukázal přístroj 3,42 promile alkoholu v dechu. Druhá zkouška ukázala dokonce 3,74 promile. Muž se na místě přiznal, že si dal „vodečku“ a se strážníky vtipkoval.

VIDEO: Vodečku som si dal, přiznal řidič hradeckým strážníkům. Nadýchal skoro čtyři promile alkoholu

Hradečtí městští strážníci byli včera odpoledne upozorněni na skupinku opilých mužů, která se pohybovala okolo auta a zřejmě chtěla odjet. Po jejich příjezdu už bylo auto v pohybu a za volantem opilý řidič. Nadýchal 3,42 a při opakované zkoušce...

Auto jelo po silnici velmi pomalu, a navíc mu nesvítilo zadní světlo. Strážníci dali řidiči pokyn k zastavení. Muž obtížně komunikoval, jeho pohyby byly nekoordinované a bylo zřejmé, že je opilý.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky doprava, policie, alkohol, řidič, zranění, Svinary, Hradec Králové, nehoda, silnice, strom, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod vlivem neudržel auto na silnici. Sjel z ní a narazil do stromu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.