Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý řidič s dítětem v autě srazil muže na skútru. Letět pro něj musel vrtulník záchranářů

K vážné dopravní nehodě osobního auta se skútrem došlo včera dopoledne v Třebechovicích pod Orebem. Řidič osobního auta dostal v zatáčce smyk, přejel do protisměru a střetl se s protijedoucí motorkou. Muž na skútru utrpěl vážné zranění a letecky byl transportován do nemocnice. Řidič osobního auta, který vezl i dítě, nadýchal alkohol a hrozí mu až tři roky za mřížemi.

Řidič osobního auta jel ve směru od Polánek, ale deštivé počasí a alkohol, zřejmě udělaly své. Dvaačtyřicetiletý muž nezvládl řízení, v zatáčce dostal smyk a v protisměru se srazil s právě projíždějícím skútrem. Auto i skútr skončily v příkopu.

Šestačtyřicetiletý motorkář utrpěl těžké zranění, se kterým byl vrtulníkem transportován do nemocnice. V ní skončil i řidič osobního auta se svoji dvanáctiletou spolujezdkyní. Po vyšetření byli bez zranění propuštěni.

„U řidiče škodovky policisté zjistili požití alkoholu. Nadýchal více jak 1,5 promile. U motorkáře nemohla být dechová zkouška z důvodu zranění provedena, proto byl nařízen odběr krve,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Zároveň dodala, že řidič auta je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let,“ uzavřela.

Škoda na autě byla odhadnuta na dvacet tisíc korun a na motorce sedmdesát tisíc korun. Kvůli závadám bylo policisty zadrženo osvědčení o registraci u obou vozidel.



 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky dopravní nehoda, vrtulník, záchranáři, policie, alkohol, zranění, automobil, úraz, Třebechovice pod Orebem, Polánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vaclav Mazanek

Tak to je moc špatný ???

Úterý, 29. září 2020, 16:58Odpovědět

Opilý řidič s dítětem v autě srazil muže na skútru. Letět pro něj musel vrtulník záchranářů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.