Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dopravu v Hradci Králové zkomplikuje oprava kruhového objezdu Brněnská

Dopravu ve stotisícovém Hradci Králové od pondělí značně zkomplikuje oprava okružní křižovatky Brněnská na silničním okruhu města. Hlavní část opravy potrvá do 2. září a bude spojena s uzavírkami a objížďkami. Přes křižovatku Brněnská denně projedou desítky tisíc aut včetně tranzitní kamionové dopravy. Na křižovatce začíná výpadovka z města směrem na Brno a Olomouc.

Rekonstrukce křižovatky zahrne plošnou opravu podkladních vrstev vozovky s následným položením nového živičného povrchu. Práce potrvají téměř pět měsíců, hlavní díl oprav v prostoru vlastní křižovatky stavbaři udělají o letních prázdninách, kdy je doprava ve městě nejslabší. V minulých dnech stavbaři udělali přípravné práce, když vybudovali provizorní přejezdy středního dělicího pásu. Nejdřív se stavbaři pustí do opravy jihovýchodní čtvrtiny křižovatky, následně jihozápadní a v poslední části najednou severozápadní a severovýchodní. Každá z fází potrvá zhruba tři týdny.

Od 2. července bude nákladní doprava projíždět přes opravovanou křižovatku. Provoz v křižovatce bude za pomoci semaforů veden protisměrně s přejížděním středního dělicího pásu. Vjezd do křižovatky ve směru od Studijní a vědecké knihovny bude uzavřen. Řidiči osobních aut budou muset jezdit objížďkami vedenými okolními ulicemi. Jedna objízdná trasa povede ulicemi Mrštíkova, Štefcova a Náhon, druhá objížďka bude přes čtvrť Třebeš ulicemi Palachova, Štefánikova a Zborovská.

Změna provozu bude i na důležité křižovatce Mileta na silničním okruhu u fakultní nemocnice. Bude na ní zrušen jeden přechod pro chodce a provoz semaforů bude upraven ve prospěch objízdné trasy. Na křížení ulic Palachova a Brožíkova vznikne dočasně okružní křižovatka. Provoz na křížení ulic Brněnská a Mrštíkova u obchodního centra Futurum budou řídit provizorní semafory s upřednostňováním objízdné trasy. Obdobné to bude na křižovatce ulic Náhon a U Křížku. V ústí Štefcovy ulice do ulice Náhon bude po dobu objížďky změněna přednost v jízdě a počítá se s řízením provozu semafory. Jandova ulice v úseku mezi ulicemi Náhon a Zákrejsova bude uzavřena.

Od 3. září by měla být okružní křižovatka Brněnská průjezdná bez omezení a stavbaři by po jednotlivých pruzích měli začít opravovat navazující Sokolskou ulici. Tyto práce by měly trvat do 21. října. Poslední říjnový týden by měly přijít na řadu dokončovací práce, které by se měly obejít bez uzavírek a zásadního omezení dopravy.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky doprava, rekonstrukce, Hradec Králové, okružní křižovatka, oprava, kruhový objezd, Brno, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Hradci Králové zkomplikuje oprava kruhového objezdu Brněnská  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.