Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Každých jedenáct minut byl odhalen jeden přestupek. Takové je skóre páteční dopravně bezpečnostní akce Speed Marathon v Královéhradeckém kraji

Do celorepublikové akce Speed Marathon se v Královéhradeckém kraji zapojily minulý týden v pátek dvě desítky policejních hlídek, které kontrolovaly rychlost na silnicích. Hlídky stály na dopředu vytipovaných místech. Zkontrolovaly 220 řidičů, rychlost porušilo 88 z nich.

Policejní hlídky se zaměřily na kontrolu dodržování stanovených rychlostních limitů, a to v obcích i mimo ně. Byly na téměř stovce stanovišť, která byla předem vytipována policisty i veřejností podle rizikovosti.

Dopravně bezpečnostní akce na silnicích všech tříd trvala čtyřiadvacet hodin. V průběhu akce policisté zkontrolovali v kraji 220 řidičů, u kterých zjistili celkem 133 přestupků, z toho 88 za nedodržení rychlostních limitů.

Cílem těchto dopravně bezpečnostních akcí je snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost silničního provozu na silnicích. I z tohoto důvodu policie o akcích informuje předem. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která s sebou nedodržování rychlosti přináší. Ročně kvůli tomuto nešvaru řidičů zahynou při dopravních nehodách desítky lidí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, doprava, Speed Marathon, Královéhradecký kraj, přestupky, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každých jedenáct minut byl odhalen jeden přestupek. Takové je skóre páteční dopravně bezpečnostní akce Speed Marathon v Královéhradeckém kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.