Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: V pátek se to bude na silnicích hemžit policisty. Proběhne dopravně bezpečnostní akce SPEED MARATHON, při které se zaměří na rychlost

Řidiči s těžkou nohou na plynu mohou mít po pátku o něco tenčí peněženku. Proběhne policejní akce s názvem SPEED MARATHON. Zaměřena je na dodržování stanovených rychlostních limitů, a to v obci i mimo obec. Do toho, kde by se mohlo měřit byla zapojena i veřejnost.

Policie bude na základě dopravně bezpečnostních analýz v dané oblasti a na základě vlastních vytipovaných rizikových lokalit měřit rychlost po celý den. Právě do výběru místa se mohli zapojit i lidé. Prostřednictvím webového portálu měli možnost navrhnout policii úseky, které považují za rizikové.  

Rychlost totiž patří k jedné z nejčastějších příčin dopravních nehod. Jen za prvních sedm měsíců tohoto roku při nich zahynulo 103 osob.

„Cílem dopravně bezpečnostních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích,“ uvádí mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Rychlost se bude měřit v Královéhradeckém kraji na těchto místech:

okrese Hradec Králové například na silnici II.třídy v Černilově, ve Výravě, na řadě míst v Hradci Králové, v Třebechovicích pod Orebem nebo v Novém Bydžově.

Na Jičínsku si dejte pozor nejen v Jičíně, Lázních Bělohrad, Miletíně, Hořicích, ale i na dalších místech.

Na Trutnovsku narazíte na hlídky ve Dvoře Králové nad Labem, ve Vrchlabí, v Rudníku nebo na frekventované silnici v obci Výšinka, kde stával legendární slon pro štěstí.

Hlídky policistů se objeví i na Náchodsku například v Meziměstí, Jaroměři, Dolanech, Černčicích, Svinišťanech, v Novém Městě nad Metují, v Hronově a Náchodě.

Rychnovští policisté ohlídají frekventovanou silnici I/14 v Dobrušce, chybět nebudou ani v Solnici, Rychnově nad Kněžnou, Opočně a v Častolovicích.

Měření bude probíhat po celý den ale i na dálnici D11.

Předepsanou rychlost by řidiči měli dodržovat nejen v těchto místech, ale i jinde v obcích i mimo ně.

Loni naměřili policisté nejvíc řidiči osobního auta na D11, na tachometru měl 205 km/h

Při loňské březnové akci SPEED MARATHON zkontrolovali policisté v Královéhradeckém kraji 299 aut a zjistili 156 přestupků, z nichž se 121 se týkalo právě porušení rychlosti.

Už po páté hodině ráno byl policejním radarem změřen cizinec, který projížděl obcí Chvaleč - Petříkovice rychlostí 96 km/h. V dechu měl dokonce alkohol. „Za spáchané přestupky uhradil kauci ve výši 10 tisíc korun, a to z důvodu existence reálné obavy, že by se nedostavil k projednání spáchaného přestupku ke správnímu orgánu,“ řekla tehdy mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Rekordmana celého kraje v rámci nejvyšší naměřené rychlosti, načapali policisté po osmé hodině večerní na dálnici D11. Řítil se rychlostí 205 km/h. „Událost byla k dořešení předána správnímu orgánu,“ doplila Vlčková.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, SPEED MARATHON, měření, rychlost, Královéhradecký kraj, silnice, Policejní prezidium České republiky, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V pátek se to bude na silnicích hemžit policisty. Proběhne dopravně bezpečnostní akce SPEED MARATHON, při které se zaměří na rychlost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.