Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Jičínsku proběhla dopravně bezpečnostní akce, policisté už se připravují na další

Policisté se na Jičínsku pustili do boje s nešvarem dnešní doby. Na frekventované silnici v Kumburském Újezdu provedli dopravně bezpečnostní akci. A to ve spolupráci se státní organizací BESIP a novopackým pivovarem. Zastavili řidiče bez papírů, i pod vlivem drog. V podobných akcích rozhodně budou pokračovat.

Statistika mluví za vše. Za volant, případně za řídítka motorek, usedá stále víc opilých a zfetovaných řidičů. Jen v okrese Jičín, policisté odhalili od začátku letošního roku do konce června 50 šoférů pod vlivem alkoholu a dalších 49 pod vlivem drog.

Při dopravně bezpečnostní akci se zaměřili tedy nejen na tyto dvě věci, ale také na technický stav aut i používání bezpečnostních pásů. Výsledky silničních kontrol ale dávají za pravdu neblahým statistikám.

„Policisté zastavili první čtyři vozidla a nestačili se divit. Dva řidiči nepoužili během jízdy bezpečnostní pásy. Další řidič dokonce nevlastní žádné řidičské oprávnění, a navíc měl řídit pod vlivem marihuany,“ říká policejní mluvčí Aleš Brendl.

Vzorní řidiči naopak před odjezdem dostali od policistů nealko pivo. Akce se u řidičů setkala podle policistů s kladnou odezvou. „Policisté ve svém úsilí rozhodně nepoleví a již v těchto dnech připravují v souvislosti s bezpečností silničního provozu další preventivní akce,“ doplňuje Brendl.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, dopravně bezpečnostní akce, BESIP, Pivovar Nová Paka, marihuana, pásy, okres Jičín, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jičínsku proběhla dopravně bezpečnostní akce, policisté už se připravují na další  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.