Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za první tři dny tohoto týdne zemřeli na silnicích při dopravních nehodách v kraji tři lidé, další jsou vážně zraněni

Tento týden byl z pohledu dopravních nehod v Královéhradeckém kraji hodně tragický. Policejní statistiky se smutným koncem rozšířila pondělní nehoda u Vrchlabí, kdy řidič srazil při couvání chodkyni, která později zemřela. Další dva lidé zahynuli při včerejší dopravní nehodě u Libuně na Jičínsku.

Řidič nacouval na chodníku do ženy

Při pondělní nehodě srazil řidič v Dolní Branné u Vrchlabí při couvání chodkyni. Utrpěla vážná zranění, kterým později v nemocnici podlehla. K nehodě došlo na chodníku.  

„V této chvíli si další šetření nehody převzali trutnovští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestní řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Zákon v takovém případě pamatuje trestem odnětí svobody na délku jeden rok a šest let,“ říká policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Motorkář narazil do betonového mostku

V úterý se vážně zranil jednačtyřicetiletý motorkář poté, co zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu zatáčkou v Mlázovicích na Jičínsku vjel do protějšího příkopu. Tady se zastavil o betonový mostek. Letecky musel být přepraven do hradecké Fakultní nemocnice.

Při nehodě na Jičínsku zahynuli dva lidé

Do třetice řešili včera odpoledne policisté dopravní nehodu osobního auta a dodávky u Libuně na Jičínsku. Obě protijedoucí auta se z dosud nezjištěných příčin srazila na frekventované silnici 1/35 mezi Libuní a obcí Kněžnice.

„Lidé z osobního auta zemřeli na místě nehody," uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová. Šlo o muže a ženu. Dva muži z dodávky byli ve vraku vozu zaklíněni a vyprostit je museli hasiči.

Po vyproštění se stav jednoho z mužů natolik zhoršil, což si vyžádalo rozšířenou resuscitaci. Ta byla úspěšná a záchranáři ho transportovali vrtulníkem do traumacentra v královéhradecké nemocnici. V průběhu transportu zraněnému mimo jiné musela být podána krevní transfuze. Druhého muže transportoval jiný vrtulník do traumacentra v Liberci. Oba zranění se při předání v nemocnici nacházeli ve velmi vážném stavu.

Silnice na hlavním tahu mezi Turnovem a Jičínem byla kvůli nehodě přibližně tři hodiny neprůjezdná.

Příčiny všech nehod jsou v šetření policistů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, ZZS KHK

Štítky dopravní nehoda, Královéhradecký kraj, mrtví, zranění policie, hasiči, motorka, dodávka, havárie, okres Jičín, nemocnice, Vrchlabí, Libuň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za první tři dny tohoto týdne zemřeli na silnicích při dopravních nehodách v kraji tři lidé, další jsou vážně zraněni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.