Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Od soboty bude v kraji plně obnovena veřejná doprava

Veřejná doprava se vrátí v Královéhradeckém kraji o této sobotě do normálu. Plně se obnoví provoz vlaků i linkových autobusů, včetně školních spojů. Ty vyjedou na začátku nového pracovního týdne. Cyklobusy začnou jezdit 30. května. Kraj tím reaguje na ukončení nouzového stavu a na rozvolňování vládních opatření proti šíření koronaviru.

„Nyní reagujeme především na otevření škol, ubytovacích zařízení a také hradů, zámků a dalších turistických lákadel," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Červíček (ODS).

Veřejnou dopravu kraj obnovuje postupně podle situace. Sčítá ale i ztráty kvůli dočasnému omezení vlakové a autobusové dopravy. Na zaplacení ztrát autobusových dopravců schválil 417 milionů korun a v případě železniční dopravy 465 milionů korun.

„Průběžně přijímaná opatření znamenala citelný odliv cestujících. Tento výpadek byl způsoben například přerušením školní dojížďky, snížením zájmu o přepravu ve volném čase a také opatřeními přijatými k ochraně řidičů a cestujících, kdy se několik týdnů nevybíralo jízdné," uvedl Červíček.

Královéhradecký kraj přispíval dopravcům i na ochranné prostředky a dezinfekci. „Budeme muset najít prostředky k pokrytí neplánovaných vícenákladů," uvedl Červíček. Při jízdě vlakem i autobusem, je stále zapotřebí dodržování hygienických opatření.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky veřejná doprava, Královéhradecký kraj, jízdní řád, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od soboty bude v kraji plně obnovena veřejná doprava  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.