Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Do hradeckého MHD bude možné od pondělí opět nastupovat i předními dveřmi. Lístek půjde koupit u řidiče

V hradeckém MHD se začne vše postupně vracet do doby před koronavirem. Od pondělí už budou moci cestující nastupovat předními dveřmi a spustí se i prodej jízdenek u řidiče. Lidé budou muset nadále dodržovat veškerá preventivní opatření.

Dojde tím k uvolňování jednoho z mimořádných opatření, které přijal Dopravní podnik Hradce Králové v polovině března. „Tento způsob odbavení hradecké MHD je možné obnovit díky odpovědnosti veřejnosti při používání ochranných pomůcek a dodržování všech hygienických opatření. Tato pravidla stále platí a cestování ve vozech MHD je možné pouze se zakrytím dýchacích cest rouškou, respirátorem, šálou nebo šátkem. Zároveň by se k sobě cestující měli chovat ohleduplně a dodržovat určitý rozestup, a to jak ve vozech, tak v zastávkách. Samozřejmě pokud je to možné. Chápu, že v době dopravní špičky je tento požadavek těžko splnitelný,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

„Sedadla v přední části vozu budou zahrazena páskami, aby cestující po nákupu jízdenky jen prošli a posadili se dál od řidiče. Pokud je to ale možné, měli by cestující stále preferovat možnost elektronického bezhotovostního nákupu jízdenek,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová. Jízdenku je možné koupit prostřednictvím SMS, nebo pomocí mobilní aplikace HopOn.

Městská hromadná doprava v Hradci Králové funguje stále v prázdninovém režimu. Až do odvolání je stále pozastaven provoz nočních linek č. 51, 52, 53 a 54. Nadále platí zrušení tlačítkového systému otevírání dveří vozů MHD. V zastávkách jsou všechny dveře otevírány centrálně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DPMHK

Štítky MHD, Hradec Králové, opatření, jízdenky, přední dveře, městská hromadná doprava, Alexandr Hrabálek, Věra Klásková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do hradeckého MHD bude možné od pondělí opět nastupovat i předními dveřmi. Lístek půjde koupit u řidiče  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.