Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Jičíně začne od pondělí jezdit MHD, kvůli epidemii měsíc stojí

Sedmnáctitisícový Jičín obnoví od zítřka po více než měsíci provoz městské hromadné dopravy. MHD v Jičíně byla kvůli koronavirovým opatřením dočasně zrušena 25. března. Po dobu trvání nouzového stavu bude přeprava zdarma. Nástup do autobusu bude možný pouze zadními dveřmi.

Ranní spoj zatím nepojede do čtvrti Robousy. S jeho plným provozem se počítá od doby, až školy opět zahájí výuku. Mluvčí radnice Jan Jireš upozornil na to, že lidé v MHD musejí nadále používat roušky či jiné zakrytí obličeje a také dodržovat rozestupy. V Jičíně má MHD jednu trasu v podobě smyčky vedoucí přes celé město. Jezdí v pracovních dnech.

Částečný návrat k normálnímu stavu již ohlásil kraj v linkové autobusové dopravě. Od včerejšího dne se do linkových autobusů opět nastupuje předními dveřmi a platí se jízdné. Od 17. března lidé jezdili v autobusech zdarma a nesměli nastupovat dveřmi u řidiče. Rozsah autobusové dopravy v kraji zůstává snížený o zhruba 15 procent a vlakové asi o 30 procent. S postupným návratem k běžnému provozu vlaků a autobusů počítá Královéhradecký kraj od května.

Autoři | Foto busline.ic.cz

Štítky ČR, správa, MHD, koronavirus, Jičín, městská hromadná doprava, Robousy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně začne od pondělí jezdit MHD, kvůli epidemii měsíc stojí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.