Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: V Bohuslavicích se převrátila cisterna plná vody. Skončila podvozkem vzhůru

Na první pohled kuriozní nehoda se stala včera v Bohuslavicích na Náchodsku. Převrátila se tu cisterna plná vody a zůstala koly vzhůru na silnici. Řidiči se lehce zranil šestačtyřicetiletý řidič. Z auta se ale dostal ještě před příjezdem hasičů a záchranářů.

K nehodě došlo pravděpodobně vlivem rychlejší jízdy. „Při průjezdu pravotočivé zatáčky nezvládl řízení a vlivem síly cca 3 tisíc litrů vody v cisterně došlo k narušení jízdní stability, čímž se nejprve cisterna převrátila na pravou stranu a poté na střechu,“ vysvětluje mluvčí policie Iva Kormošová.

Policie na místě provedla dechovou zkoušku, ta skončila s negativním výsledkem. Celková škoda je odhadnuta zhruba na 75 tisíc korun. 50 tisíc na samotné cisterně a zhruba 15 tisíc korun na plotu vedle silnice.

„Jednotky místo události zajistily, zabezpečily havarovaný automobil, provedly opatření proti vzniku požáru a jímaly unikající naftu z nádrže,“ vysvětluje mluvčí hasičů Martina Götzová. Kromě nafty z cisterny unikala i voda.

„Následně se hasičům podařilo palivovou nádrž vozidla demontovat, čímž bylo zabráněno dalšímu úniku pohonných hmot,“ dodává mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Bohuslavice, Náchodsku, nehoda, cisterna, voda, nafta, hasiči, doprava, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Bohuslavicích se převrátila cisterna plná vody. Skončila podvozkem vzhůru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.