Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecký dopravní podnik přistoupil k preventivnímu opatření. Dveře v MHD se teď otevírají automaticky

Tlačítko ovládání dveří, už při nástupu a výstupu z hradeckého MHD není potřeba stisknout. Dopravní podnik změnil režim ovládání dveří. A to až do odvolání.

Má to jeden důvod. „Cílem tohoto preventivního opatření je snížit riziko možného přenosu virových onemocnění,“ je uvedeno na webu Dopravního podniku města Hradec Králové. Systém ovládání dveří v MHD, kdy si sám cestující stisknutím tlačítka zvolil otevření příslušných dveří, se ruší. Všechny dveře se tak automaticky otevřou jak při nástupu, tak i při výstupu.  

Dopravní podnik v Liberci, začne kvůli koronaviru požívat nově k dezinfekci téměř 170 autobusů a tramvají používaných v MHD ozón. Ten zbaví vozy nejen virů a bakterií, ale i nepříjemných pachů. „Je výrazně účinnější než dezinfekce běžnými chemickými prostředky na bázi chloru,“ řekl místopředseda představenstva Martin Pabiška.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky MHD, opatření, Hradec králové, automaticky, Dopravní podnik, městská hromadná doprava, dopravní společnost, Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s., Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký dopravní podnik přistoupil k preventivnímu opatření. Dveře v MHD se teď otevírají automaticky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.