Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie hledá řidiče a svědky riskantního předjíždění na Jičínsku

Stačilo pár vteřin a mohlo dojít k neštěstí. Policie proto hledá řidiče tmavého osobního auta, který v nepřehledné zatáčce na trase z Vidochova na Horka u Staré Paky na Jičínsku předjížděl nákladní automobil. Videozáznam poskytla pětačtyřicetiletá řidička jedoucí ve směru na Novou Paku. Díky její včasné reakci se nikomu nic nestalo.

K riskantnímu předjíždění mělo dojít v pondělí 20. ledna v půl deváté ráno na silnici I/16. „V protisměru se proti řidičce objevilo předjíždějící osobní vozidlo. Řidič za volantem v tomto okamžiku pravděpodobně špatně vyhodnotil celou situaci a předjížděl i přesto, že neměl před sebe náležitý rozhled k bezpečnému manévru,“ vysvětluje předjíždění mluvčí policie Aleš Brendl.

Za toto nebezpečné předjíždění hrozí řidiči ve správním řízení pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení na jeden rok. 

Policisté proto žádají svědky a ostatní řidiče, kteří mohou poskytnout jakékoli informace, aby je kontaktovali na kterékoli služebně Policie České republiky nebo přímo na služební telefonní lince 974 533 350. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nebzpečené, předjíždění, pátrání, Nová Paka, jičínsko, policie, bezohledný řidič, okres Jičín, Vidochov, Stará Paka, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá řidiče a svědky riskantního předjíždění na Jičínsku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.