Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dnes se otevřelo nové parkoviště u Fakultní nemocnice Hradec Králové

Dnes v 9 hodin dopoledne se otevřelo parkoviště u Fakultní nemocnice v Hradci Králové. To nabízí parkování pro 205 aut. Během několika prvních týdnů zde řidiči zaparkují zdarma, poté se zpoplatní.

„Parkoviště zpoplatníme proto, aby fungovalo hlavně pro pacienty Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Nechce, aby se z něho stalo záchytné parkoviště pro lidi, co dojíždějí do centra například za prací,“ vysvětluje zpoplatnění primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Původně mělo nové parkoviště stát devět milionů korun. Kvůli likvidaci materiálu se konečná cena vyšplhala na 11 milionu korun bez daně. „Na tuto investici jsme využili finance, které byly městu převedeny v rámci dohody o narovnání se společnosti CTP v souvislosti s dostavbou skladů na výpadovce na Třebechovice,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Bláha (ODS).

Parkoviště uleví řidičům jen částečně, zdaleka totiž nestačí. Každý den v areálu nemocnice parkuje zhruba tisícovka aut. „Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je problém s parkováním už několik let. Aby se situace dostala do normálu, potřebujeme řádově dva tisíce parkovacích míst,“ říká ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička. Větší parkoviště však postavit nešlo. Okolní pozemky jsou totiž v územním plánu vyhrazené pro novou křižovatku Mileta.

Situaci by mohl vyřešit parkovací dům

Nové parkoviště je stále provizorní. Vedení Hradce Králové by u nemocnice rádo postavilo parkovací dům. „Parkovací dům u nemocnice není žádný nový nápad. Navrhl jsem ho už v roce 2010. Ten měl mít přes 800 parkovacích míst. Doufám tak, že se to někdy podaří,“ říká architekt František Křelina.

Výstavba parkovacího domu záleží na tom, jak rychle se město, Královéhradecký kraj a stát domluví na realizaci křižovatky Mileta na Gočárově okruhu. Její rekonstrukci však město řeší už desítky let.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky parkoviště, nemocnice, fakultní nemocnice, hradec králové, parkování, doprava, Fakultní nemocnice Hradec Králové, ODS, Alexandr Hrabálek, CTP, Jiří Bláha, František Křelina, Třebechovice pod Orebem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes se otevřelo nové parkoviště u Fakultní nemocnice Hradec Králové  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.