Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

MHD v Hradci Králové na Štědrý den a na Silvestra pojede do 19. hodiny

Pravidelný provoz městské hromadné dopravy ve stotisícovém Hradci Králové v úterý 24. prosince a v úterý 31. prosince skončí v 19:00. Pak pojedou autobusy v omezeném rozsahu na šesti vybraných linkách, po půlnoci budou jezdit jen čtyři noční linky. Na Nový rok odpoledne dopravní podnik kvůli ohňostroji na Velkém náměstí posílí dvě linky směřující do středu města. Ohňostroj začíná v 18:00.

Na Nový rok se první autobusy a trolejbusy na šesti vybraných linkách rozjedou v 06:00. Na ostatních linkách začne normální jízdní řád určený pro neděle a svátky platit od 08:00.

Kvůli akci První den spolu a ohňostroji na Velkém náměstí dopravní podnik posílí 1. ledna od 17:00 do 18:00 linky číslo 7 a 18, které budou jezdit v intervalu deset až 15 minut. Posilové spoje podnik nasadí i po skončení ohňostroje, jezdit budou zhruba do 19:00.

Od 1. ledna v hradecké MHD zdraží cena jízdenky kupované u řidiče z 25 na 30 korun. Zrušena bude bezplatná přeprava pro členy Českého svazu bojovníků za svobodu a členy Československé obce legionářské. Naopak slevu získají invalidé s postižením třetího stupně. Jednotlivá papírová základní jízdenka bude dál za 20 korun a jednotlivá jízda placená čipovou městskou kartou bude nadále za 14 korun.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky ČR, MHD, zábava, Hradec Králové, městská hromadná doprava, Štědrý den, silvestr, ohňostroj, Velké náměstí, Český svaz bojovníků za svobodu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MHD v Hradci Králové na Štědrý den a na Silvestra pojede do 19. hodiny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.