Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mrtvých na silnicích v našem kraji bude nejvíce od roku 2012. Letos zemřelo už 47 lidí

Počet mrtvých při dopravních nehodách v Královéhradeckém kraji letos výrazně překoná loňský rok a bude jasně nejvyšší za posledních sedm let. Do středy 18. prosince na silnicích kraje při dopravních nehodách zemřelo 47 lidí, zatímco za celý loňský rok to bylo 18 mrtvých. Dosavadní nárůst tak činí 161 procent. ČTK to řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Počet mrtvých na silnicích hradeckého kraje tak bude letos s jistotou nejvyšší od roku 2012, kdy v kraji při nehodách zemřelo 57 lidí. Mezi lety 2013 a 2018 počet obětí trvale klesal.

Dosavadních 47 životů vyhaslo při 42 dopravních nehodách. Nejvážnější nehodou v kraji zatím byla v polovině července srážka osobního auta s vlakem na přejezdu v Černožicích na Hradecku, při níž zemřela čtyřčlenná rodina. Byla to jedna ze tří nejtragičtějších nehod letních prázdnin v celém Česku.

"U 14 dopravních nehod byl za úmrtím nesprávný způsob jízdy, u 14 rychlost, u 11 nedání přednosti v jízdě," uvedla mluvčí. Doplnila, že na železničních přejezdech se staly tři nehody s celkem šesti mrtvými.

Policie podle vedoucího krajské dopravní policie Petra Duška v dozoru nad silničním provozem letos nijak nepolevila a hodlá ve zvýšeném dohledu pokračovat. "S ohledem na letošní zvýšený počet dopravních nehod s tragickými následky a na přetrvávající nekázeň řidičů se budou policisté ve zvýšené míře věnovat v nadcházejícím období dopravně bezpečnostním akcím zaměřeným nejen na řidiče, ale i na cyklisty či chodce," uvedl Dušek.

Drtivou většinu kontrolních akcí budou policisté podle něj dělat namátkově v různých časech na různých místech v celém Královéhradeckém kraji.

Autoři | Foto HZS Špindlerův Mlýn

Štítky ČR, nehoda, automobilová, Královéhradecký, TABULKA, silnice, dopravní nehoda, Královéhradecký kraj, Česko, Černožice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrtvých na silnicích v našem kraji bude nejvíce od roku 2012. Letos zemřelo už 47 lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.