Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidička vjela na hradeckém okruhu do protisměru, díky souhře náhod nedošlo na srážku!

Velké štěstí měla řidička osobního automobilu značky Alfa Romeo, kterou pravděpodobně zmátla křižovatka nedaleko stavební školy a Šimkových sadů, kde se při nájezdu na hradecký okruh dostala do protisměru. Místo toho, aby s vozidlem pokračovala směrem ke Kauflandu ve svém pravém dvoupruhu, se vydala do levé strany, tedy do protisměru! Tuto část totiž nejprve nerozdělují svodidla, ale pouze dvojitá plná čára.

Podle fotky, kterou nám poslala čtenářka Barbora do zpráv to vypadá, že řidička osobního vozu si svoji chybu neuvědomila a pokračovala celý úsek od křižovatky u proskleného průjezdu, až ke křižovatce, kde sídlí dvojice oblíbených fast foodů. Jen díky velké souhře náhod nedošlo následně ještě na větší nebezpečnou dopravní situaci, či dokonce dopravní nehodu, a to pravděpodobně kvůli všudypřítomnému řidiči, který zastavil dopravu a šel zmatené řidičce rychle celou situaci osvětlit. "Řidič tmavě modrého vozu pohotově zareagoval a poté, co zastavil provoz, šel hodně zmatené paní pomoct. Snad třikrát ji musel vysvětlit, ať se otočí. Ostatní řidiči kupodivu čekali," popisuje celou situaci čtenářka Barbora J.

Podobné případy se už několikrát staly jen o kousek dál. V místě za Labským mostem, kde se kříží hradecký okruh s výjezdem a příjezdem ze směru od kruhového objezdu u ČKD, se už nespočetněkrát zmatení řidiči dostali do jiného směru, než jim umožňuje dopravní značení.

Není to tak dávno, co Českem otřáslo hned několik případů, kdy automobil vjel do protisměru dokonce na dálnici. Některé střety si bohužel vyžádaly i ztrátu na životě, proto se na několika místech začaly instalovat informační tabule velkých rozměrů pro řidiče, které by měly působit jako informace poslední záchrany před možným nájezdem, mnohdy bohužel tragickým, do protisměru vozovky.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Barbora Jirásková

Štítky vjezd do protisměru, zmatený řidič, dopravní komplikace, Alfa Romeo, Kaufland, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička vjela na hradeckém okruhu do protisměru, díky souhře náhod nedošlo na srážku!  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.