Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradečtí policisté vyrazili na speciální akci, kontrolovala se hlavně jízda na červenou

Uprostřed tohoto týdne se uskutečnila v centru Hradce Králové speciální policejní akce na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Kontrolovali se hlavně hříšníci projíždějící na červenou, kterých bylo nakonec nachytáno více jak deset! Policisté však odhalili i více přestupků.

Kromě jízdy na červenou se kontrolovalo od brzkých ranních hodin v centru krajské metropole také dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na místech s vyšším dopravním zatížením, používání bezpečnostních pásů, držení mobilních telefonů v ruce, či technický stav motorových vozidel. Přestupků nakonec policisté za jeden den napočítali na pětatřicet.

Celkem patnáctkrát byla odhalena jízda na červenou. „V takovém případě řidičům hrozí v příkazním řízení na místě pokuta do 2 500 Kč. Ve správním řízení pak pokuta 2 500 Kč - 5 000 Kč. V případě, že spáchali přestupek v posledních 12 měsících alespoň dvakrát či vícekrát, pak pokuta 4 000 Kč - 7 500 Kč,“ uvádí Policie ČR na svých webových stránkách.

Policisté nakonec při speciální akci uložili sankce v celkové výši 41 200 korun, do které spadaly pokuty dále například v pěti případech, když vozidlo nesplňovalo technický stav, ve čtyřech, když řidiči telefonovali za jízdy s mobilním telefonem v ruce a ve třech jeli za snížené viditelnosti bez zapnutých světel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kontrola, Policie ČR, pokuta, jízda na červenou, přestupek, Hradec Králové, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí policisté vyrazili na speciální akci, kontrolovala se hlavně jízda na červenou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.