Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Začátek uzavírky jednoho pruhu na nadjezdu nedaleko hradeckého nádraží se přiblížil

Již příští týden by mělo dojít ke zúžení ze třech jízdních pruhů na dva na nadjezdu v ulici Koutníkova, kudy denně proudí stovky osobních a hlavně i nákladních aut. Tento hlavní tah z centra města směrem na Jičín, Jaroměř a tedy i Polsko, bude dlouhé měsíce zužovat nucené omezení dopravy, a to kvůli špatnému stavu viaduktu, který se oproti minulému roku o jeden stupeň zhoršil a je uváděn už jako ve velmi špatném stavu.

Zpráva o špatném stavu viaduktu nedaleko autobusového a vlakového nádraží v Hradci Králové se objevila necelé dva měsíce nazpět. Věci následně nabraly rychlý spád, a už od 14. října bylo vydané povolení pro omezení dopravy ze tří do dvou pruhů. Kvůli výběru zhotovitele a technické přípravy celé akce se však práce na přípravách rekonstrukce musely pozdržet. Měsíc na to je však finální termín počátku oprav již znám, a to 15. listopadu! 

Od pátku nadcházejícího týdne by tak měly začít práce na celé revitalizaci viaduktu - v úvahu přichází jeho postupné zbourání a vystavění zcela nového, a to za plného provozu. Právě ten v tomto místě už v některých hodinách ve všední dny vázne a od příštího týdne by měl nejprve ze směru od Jičína směrem do centra být ještě více komplikovaný. 

Složitý pracovní proces si vezme svoji daň v délce celkové rekonstrukce, která by dle předběžných plánů mohla trvat až do konce roku 2023, tedy více jak tři roky.

Autoři | Foto Ondřej Novotný

Štítky viadukt, Koutníkova ulice, Hradec Králové, omezení, doprava, omezení dopravy, Jičín, Polsko, Jaroměř

Začátek uzavírky jednoho pruhu na nadjezdu nedaleko hradeckého nádraží se přiblížil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.