Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zimní zrádné počasí klepe na dveře, technika i materiál už jsou proto připraveny

Technické služby Hradec Králové představily v týdnu svoji připravenost na nadcházející zimní sezonu. Sjízdnost v mrazivých měsících budou zajišťovat na 105 kilometrech vozovek místních komunikací a 343 kilometrů cyklostezek a chodníků.

Do akce se zimním zrádným počasím je připraveno letos vyjet například šest traktorů s radlicí, pět sypačů, tři malotraktory na odmetání chodníků a jeden minibagr na nakládání sněhu. Připravena je ale i další menší technika, a to převážně pro bezpečné odklízení autobusových zastávek, přechodů pro chodce a dalších chodníků, kam se nedostane motorizovaná technika.

"Momentálně máme naskladněno 1700 tun soli, a to v areálu Technických služeb a na letišti. Současně máme přes 400 kubíků tříděného písku na údržbu chodníků. Náš odhad je takový, že by toto množství mělo dát na celou zimní sezonu," řekla novinářům Šárka Kubcová, náměstkyně ředitele Technických služeb Hradec Králové. 

Autoři | Foto hradeckralove.org

Štítky Technické služby Hradec Králové, zima, sypač, zimní sezona, technika, chodník, Hradec Králové

Zimní zrádné počasí klepe na dveře, technika i materiál už jsou proto připraveny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.