Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U Jičína se stala vážná dopravní nehoda tří osobních vozidel

V sobotu krátce před půl jednou odpolední zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému v katastru obce Dolní Lochov, kde na silnici číslo I/16 došlo k vážné dopravní nehodě tří vozidel.

V uvedenou dobu ve směru od Jičína na Ohařice řídil devětatřicetiletý muž osobní motorové vozidlo Audi A3. Spolu s ním na předním místě spolujezdce cestovala nezletilá dívka. Na přehledném rovném úseku silnice z dosud nezjištěných příčin měl náhle přejet do protisměru. V důsledku toho došlo k čelní srážce s protijedoucím automobilem Mercedes Benz S 500, ve kterém se nacházel osmapadesátiletý řidič spolu s dvaapadesátiletou spolujezdkyní.

I přesto, že měl řidič Mercedesu začít prudce brzdit a strhnout řízení vpravo, samotnému střetu vozidel již nedokázal zabránit. Po nárazu skončil v pravém silničním příkopu v náletových dřevinách. Druhé z vozidel skončilo zpět v jízdním pruhu na Ohařice, kde navíc narazilo do levé zadní části přijíždějícího vozidla Škoda Superb šestačtyřicetileté řidičky.

Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče Audi. Toho letecká záchranná služba transportovala do nemocnice. Nezletilá dívka spolu s posádkou Mercedesu utrpěla lehké zranění. Požití alkoholu u všech zúčastněných řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Celková škoda je předběžně odhadnuta na částku přesahující 2 milióny korun.

Autoři

Štítky nehoda, čelní střet, Jičín, Dolní Lochov, Mercedes-Benz, Ohařice, Audi, Audi A3, Škoda Superb

U Jičína se stala vážná dopravní nehoda tří osobních vozidel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.