Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nová okružní křižovatka v Dobrušce bude otevřena v neděli

Na okraji Dobrušky na Rychnovsku skončila přestavba frekventované křižovatky na silnici I/14. Bude průjezdná od nedělního večera 1. září. Stavbaři stihli přestavbu o měsíc a půl dříve než se plánovalo, sdělili dnes ČTK zástupci stavební firmy Sovis CZ. Křižovatka na hlavním silničním tahu, po kterém dojíždějí do zaměstnání v průmyslové zóně Solnice-Kvasiny tisíce lidí, se změnila na okružní. Její přestavba stála 22,5 milionu korun.

Stavební práce začaly v polovině března a vyžádaly si omezení v dopravě. Během léta byla křižovatka průjezdná jen pro hasiče nebo zdravotníky a ostatní řidiči museli jezdit objížďkami přes okolní obce. Místní obyvatelé měli vytyčené objízdné trasy vnitřním městem. "Jsme moc rádi, že se nám povedlo stavbu dokončit ještě před začátkem školního roku. Myslím, že tím uděláme radost spoustě řidičů," uvedl výkonný ředitel stavební společnosti Sovis CZ Pavol Pecha.

Vnější průměr nové křižovatky je 35 metrů a šířka objízdného prstence dva metry. Protínají ji dva osvětlené přechody pro chodce.

Zadavatelem stavby silnice za 14,5 milionu korun je státní Ředitelství silnic a dálnic a zadavatelem stavby chodníků téměř za osm milionů město Dobruška. Město zaplatilo také opravu přilehlého parkoviště a osvětlení.

 

Autoři

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Rychnovsko, rekonstrukce, Dobruška, SOVIS CZ, a.s., okres Rychnov nad Kněžnou, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová okružní křižovatka v Dobrušce bude otevřena v neděli  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.