Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pozor na únavu za volantem. Policie řeší dvě nehody na dálnici, kdy řidiče přemohl mikrospánek

Letní tropické teploty si vybírají svou daň. Jen v tomto týdnu řešili hradečtí policisté na dálnici D11 dvě podobné nehody, kdy řidiči za volantem usnuli a havarovali. Policisté doporučují při únavě vůbec neřídit a dodržovat i další zásady.

První dopravní nehoda se stala 25. června v odpoledních hodinách ve směru jízdy na Hradec Králové, kdy se pětačtyřicetiletý řidič Opel Vivaro nevěnoval plně řízení vozidla, pravděpodobně usnul a narazil přední částí vozidla na zadní část vozidla VW Turan. „Po nárazu strhl řízení vpravo a svou cestu zakončil nárazem na silniční svodidlo,“ uvedla mluvčí policie Lucie Konečná.



Jen o den později došlo k obdobné dopravní nehodě na D11 ve stejném směru jízdy, při které čtyřiašedesátiletý řidič vozidla BMW zřejmě rovněž usnul a při jízdě v pravém jízdním pruhu na přímém úseku dálnice plynule přejel na nezpevněnou krajnici, kde se dostal až na pravá svodidla a skončil v silničním příkopu.

U obou těchto dopravních nehod hrálo roli velmi teplé počasí, řidiči by měli být na svých cestách v takovýchto dnech obzvláště opatrní. „Vlivem horka často přichází únava a zpomalují se reakce. Policisté proto doporučují dodržovat pitný režim a přebytečné svršky svléknout ještě před usednutím za volant, nikoli během jízdy. Pokud pociťujete únavu, vystřídejte se v řízení, a když to není možné, raději si dejte přestávku,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, dálnice, D11, mikrospánek, policie, únava, havárie, Dálnice D11, dopravní nehoda, Lucie Konečná, Volkswagen, Opel, BMW, Hradec Králové

Pozor na únavu za volantem. Policie řeší dvě nehody na dálnici, kdy řidiče přemohl mikrospánek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.