Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obyvatele Plačic obtěžuje hluk z dálnice. Nevěří výsledkům ŘSD, změří ho i radnice

Obyvatelům v Hradci Králové v části Plačice vadí hluk z dálnice D11, která kolem jejich domů vede od srpna 2017. Radnice proto nechá u specializované firmy udělat měření hluku. To by mělo sloužit k jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR (ŘSD) o možné budoucí výstavbě protihlukové stěny.

ŘSD v lokalitě nechalo loni udělat kontrolní měření, které ale překročení limitů neprokázalo. „Občané se domnívají, že metodika ŘSD není úplně přesná," řekl primátor Alexandr Hrabálek (za ODS). Město proto nechá vypracovat oponentní posudek. „Pokud výsledky budou jiné, než naměřilo ŘSD, tak to bude minimálně impulsem k tomu, aby bylo provedeno třetí nezávislé měření," řekl primátor.

Dálnice je od prvních domů v Plačicích na jihozápadě města vzdálená zhruba 400 metrů. Radnice míní, že hluk lidi obtěžuje a poukazuje i na to, že intenzita provozu na dálnici stále roste. Za nové měření hluku radnice zaplatí 95 tisíc korun. Odborná firma by jej měla udělat letos v červnu, posudek by mělo mít město k dispozici v červenci.

Dálnice 11

Dálnice D11 z Prahy na polské hranice se začala stavět v roce 1978 a z plánovaných 154 kilometrů je hotovo zhruba 91 kilometrů. Od srpna 2017 dálnice končí na okraji Hradce Králové sjezdem do části Kukleny. ŘSD nyní staví úsek z Hradce Králové do Jaroměře o délce 22,5 kilometru. Do provozu by měl jít v roce 2022.

Autoři

Štítky dálnice, D11, Plačice, hluk, měření, Ředitelství silnic a dálnic, Hradec Králové, Dálnice D11, Alexandr Hrabálek, ODS, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatele Plačic obtěžuje hluk z dálnice. Nevěří výsledkům ŘSD, změří ho i radnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.